Londra Luton Havalimanı'nda yangın çıktı, uçuşlar iptal

Londra Luton Havalimanı'nda yangın çıktı, uçuşlar iptal
Londra Luton Havalimanı, çok katlı bir otoparkta çıkan büyük bir yangının ardından kapatıldı.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde çok katlı otoparkın en üst katından alevler ve dumanların yükseldiği, patlama sesleri ve araba alarmlarının duyulduğu görüldü.

Guardian’ın haberine göre, Bedfordshire itfaiye ve kurtarma servisi, yapının "önemli bir yapısal çöküş" yaşadığını ve otoparkın yarısının "yangına tamamen dahil olduğunu" söyledi.

Yangının en yoğun olduğu saatlerde Bedfordshire itfaiye ve kurtarma servisinin olay yerinde 15 itfaiye aracı, üç uzman hava aracı ve 100'den fazla itfaiyeci bulunuyordu. Otoparkta 1.200 kadar aracın olduğu belirtiliyor.

11 Ekim Çarşamba günü saat 15:00'e kadar tüm uçuşlar askıya alındı

Luton havalimanı, eskiden Twitter olarak bilinen X üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün gece Terminal Otoparkı 2'de meydana gelen yangının ardından acil durum hizmetleri olay yerinde kalmaya devam etmektedir. Önceliğimiz acil servisleri desteklemek ve yolcularımız ile personelimizin güvenliğini sağlamaktır. Bu nedenle 11 Ekim Çarşamba günü saat 15:00'e kadar tüm uçuşları askıya alma kararı almış bulunuyoruz."

Yangın bir araçta başlamış olabilir

Bedfordshire İtfaiye ve Kurtarma Servisi'nin baş itfaiye görevlisi Andy Hopkinson itfaiyenin elinde "kazara çıkan bir yangından başka bir şey olduğuna dair hiçbir istihbarat olmadığını" söyledi. Yangının TSİ 21:00'den kısa bir süre önce bir araçta başlamış olabileceğini söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya