Londra'da 50'inci Onur Yürüyüşü: Müslüman Belediye Başkanı Han da katılıyor

Londra'da 50'inci Onur Yürüyüşü: Müslüman Belediye Başkanı Han da katılıyor
İngiltere'de Onur Yürüyüşü'nün 50. yılı kutlanıyor. Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, Onur Yürüyüşü'nün "aşk" ve "açık, kapsayıcı, kabul edici bir dünya" için yapıldığını söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra, bugün son yılların en büyük Onur Yürüyüşü'ne ev sahipliği yapıyor. Onur Yürüyüşü'nün 50'nci yılında Hyde Park'ta bir milyondan fazla kişinin toplanması bekleniyor.

Hyde Park'tan başlayacak olan yürüyüş, 600'den fazla LGBT+ grubunun katılımıyla, kent merkezindeki Piccadilly Caddesi, Piccadilly Meydanı, Trafalgar Meydanı ve Whitehall boyunca ilerleyecek. Aynı zamanda Londra merkezinde kurulan dört ayrı sahnede birçok sanatçı performans sergileyecek.

SADIK HAN: AÇIK, KAPSAYICI VE KABUL EDİCİ BİR DÜNYA İÇİN YÜRÜNECEK

Yürüyüşe katılanlar arasında, Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadıq Khan (Sadık Han) da bulunuyor. Sadık Han BBC'ye yaptığı açıklamada, Londra'daki Onur Yürüyüşü'nün "aşk" ve "açık, kapsayıcı, kabul edici bir dünya" için yapıldığını söyledi.

'OSLO İÇİN YÜRÜYECEĞİZ'

Geçtiğimiz hafta Norveç'in başkenti Oslo'da eşcinsellerin gittiği bir bölgede düzenlenen saldırıda iki kişinin öldüğünü ve 21 kişinin yaralandığını hatırlatan Han, "Bugünkü etkinlik Oslo'dakiler, bizim kat ettiğimiz ilerlemeyi sağlamamış olanlar için" dedi.

KENTİN SİMGELERİNDEN MARBLE ARCH'TA GÖKKUŞAĞI RENKLERİ

Yürüyüş öncesinde, Londra'nın merkezindeki Marble Arch da (Mermer Kemer) gökkuşağı renkleriyle aydınlatıldı. (Kısa Dalga)

Dünya