Lübnan Hizbullah'ı lideri Nasrallah: 'Zaten savaşa girdik'

Lübnan Hizbullah'ı lideri Nasrallah: 'Zaten savaşa girdik'
Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin yaptığı ilk konuşmada kendilerinin bu savaşın bir tarafı olduğunu ve çatışmaların içerisinde olduklarını açıkladı.

Lübnan Hizbullah'ı lideri Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

7 Ekim'den bu yana ilk kez konuşan Nasrallah, kendilerinin de bu çatışmalarda bir taraf olduklarını açıklayarak "Biz zaten bu savaşın içindeyiz" dedi.

Nasrallah'ın mesajları şöyle:

"Aksa Tufanı harekatı birçok cepheye yayıldı. Bugün şehitlerimizin gününü kutluyoruz. Onlar ulu bir kazanç elde ettiler. Hayatını kaybeden bu şehitler kazandılar. Kur'an'a göre Allah'ın onlar hakkında ne söylediğini okumamız bile yeter. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar İsrail operasyonu olmayan bir cennette olacaklar. Katliam olmayacak, ABD müdahalesi olmayacak. Bizim asıl gücümüz sarsılmaz inancımızda, Bizim kararlılığımızda, bu davaya baş koymuşluğumuzda.


"Filistin halkını, Gazze halkını selamlıyoruz. Onlar televizyonlarda gördük. Erkek, kadın, çocuk bebek enkazların altından sürünerek çıktılar. Vatanları için verdikleri şeyleri kelimelere dökemeyiz. Onların cesaretini sabrını kelimelerle anlatamayız. Aynısı Batı Şeria'daki Filistinliler için de geçerli."

"Bugün pozisyonumuzu netleştireceğiz. 7 Ekim'de ne oldu? Maddelerim var, kısa bir şekilde bahsedeceğim. Filistinlilerin yaşadığı acı bir sır değil. Geçtiğimiz yıllarda bu aptal ve vahşi hükümetle birlikte çok zor zamanlar geçirdiler."

"Birincisi esirler. Filistinli rehineler ölümün ucunda. Kimse parmağını kımıldatmıyor. Rehinelerin hayatlarını çok daha zor hale getirdiler.Hizbullah lideri Nasrallah açıklama yapıyor: Bu Allahın yolunda bir savaş"

"İkincisi Kudüs: Kudüs'ün 1976'de işgalinden beri görülmeyen görüntüler vardı. Adil olmayan kuşatma 20 yıldır devam ediyor. Kimse parmağını oynatmıyor"

"Üçüncüsü Batı Şeri üzerinde var olan tehlike: Yasal olmayan İsrailli yerleşimcilerin varlığı."

"Filistin'de yaşananlar tamamen unutulmuş durumda. Dünya onlara sırtlarını çevirdi. Tamamen unutuldular. Filistin'in haklı davasının tüm dünyanın odak noktasında olması gerekiyor."

"Hamas'ın 7 Ekim'de aldığı karar iki yüzlüleri gösterdi. Yalan beyanda bulunacak kişileri gösterdi. Aksa Tufanı yüzde yüz Filistinlilere aitti. Operasyonun gizliliği bizden de saklandı. Bu Filistin için yapıldı. Kim dost kim düşman ortaya çıksın."

Dünya