Lütfü Savaş'tan 'düzeltme': Halk değil, bir grup provokatör

Lütfü Savaş'tan 'düzeltme': Halk değil, bir grup provokatör
Deprem anmasında halkın kendisine gösterdiği tepkiye "provakasyon" diyen Lütfü Savaş bu kez de halkı değil bir grubu 'provokatör" ilan etti. Savaş protestonun bir grup tarafından yapıldığını iddia ederek "Din adamlarımız konuşurken üstlerine su şişeleri, çakmaklar atıldı. İçimize kadar girip slogan atan insanlar vardı" dedi.

CHP'nin yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği mevcut başkan Lütfü Savaş, kendisini protesto edenleri bir kez daha hedef aldı.

Savaş, dün 6 Şubat'taki ilk depremin yaşandığı saatte Hatay'da yapılan anmada tepkilerin odağı olmuştu.

Adaylığı açıklandığından beri Hatay'da tepki çeken Savaş'ın adaylığında CHP ısrarını sürdürdü.

6 Şubat anmasındaki protestolara "provokasyon" diyen Savaş, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Savaş sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "6 Şubat yıldönümü anma törenlerinde yaşadıklarımız sadece provokasyon mu? Elbette değil. Siyasileri protesto edenlerin hepsi mi provokatör? Kesinlikle hayır!

Hataylılar haklı olarak çok kızgın ve öfkeli, canları çok yandı. Herkesi protesto etmek haklarıdır.

Ancak Belediye Başkanı olarak bazı provokasyonların beklendiğini biliyordum. Bazı gruplar hazırlık yapıyor diye uyarıldım. Ben her zaman toplum içinde olan bir insanım.

Sayın Genel Başkanım Özgür Özel ve iBB Başkanımız ile toplumun içinden anıta yürüdük. Hiçbir sorun yoktu ama maalesef orada provokasyonla karşılaştık.

Siz muhalefet partisi liderini, Büyükşehir Belediye Başkanını protesto ettirmek isteyebilirsiniz, durdurmayabilirsiniz ama Sağlık Bakanı gelmiş, orada her şey olabilirdi. Din adamlarımız konuşurken üstlerine su şişeleri, çakmaklar atıldı. İçimize kadar girip slogan atan insanlar vardı.

Müftü’nün hemen yan tarafında bir kişi çıkıp sağlık bakanına sataştı. Halkımız için herkes için daha ciddi güvenlik tedbiri alınmalıydı. Hatay halkının karşı karşıya olduğu temel problemlerin ve ihtiyaçların göz ardı edilmesine neden olan bunların, bu linç kampanyasının sebebini hepimiz biliyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem