Lütfü Savaş’a gece yarısı telefonu: Adaylığınız açıklanmayacak

Lütfü Savaş’a gece yarısı telefonu: Adaylığınız açıklanmayacak
CHP’nin dünkü aday tanıtım toplantısında ismi okunmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’a kürsüye çıkarılmayacağı bilgisinin gece yarısı telefonla söylendiği iddia edildi.

6 Şubat depremlerinin 1'inci yılında Hatay'da yapılan anmada mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yurttaşlar büyük tepki göstermiş ve "Hatay Lütfü Savaş'ı istemiyor" sloganları atılmıştı. Bunun üzerine CHP'nin Hatay'da adaylık konusunda ne yapacağı tartışılmaya başlandı. Dün ise CHP'nin aday toplantısında Savaş'ın ismi de okunmadı.

"Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı"

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek aday tanıtım toplantısından önce Ankara'da bulunan ve tanıtımın yapılacağı toplantı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı telefonla arayarak "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel Başkanımız sizinle konuşmak istiyor" dedi.

Salona gitmeme kararını Savaş verdi

Saat 13.00 civarında Lütfü Savaş'ın telefonla Genel Başkan Özgür Özel'i aradığını ancak görüşmesinin mümkün olmadığını ifade eden Öztürk, "Bu nedenle Savaş, salona gitmeme kararı aldı. Hatay ilçe ve belde belediye başkan adayları salonda yerlerini alırken Lütfü Savaş ise gelişmelerden dolayı son derece rahatsız ve gergin olduğu için salona gitmeme kararı aldı" dedi ve şunu ekledi:

"Başka siyasi partilerden de adaylık teklif gelebilir"

"Son dönemlerde aday yapılıp yapılmayacağını konusunda tartışma odağı haline gelen Lütfü Savaş'a başka siyasi partilerden de adaylık teklifinin gelebileceği yakın çevresi tarafından belirtildi. Bir kaynak da 'aday listelerinin YSK'ya verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruyup, başka partiden adaylık için başvuruya zaman bırakmamak için bir taktik olarak uygulanacağı' yorumunu yaptı." (Kısa Dalga)

Gündem