Yeni mülakat sistemi: Genel kültür sorulmayacak, kayıt yapılacak, sonuç hemen belli olacak

Yeni mülakat sistemi: Genel kültür sorulmayacak, kayıt yapılacak, sonuç hemen belli olacak
Bakan Tekin, öğretmen atamalarının yüzde 50 mülakat yüzde 50 KPSS puanından oluşan atama puanıyla yapılacağını açıklamıştı. Yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı.

Mayıs 2023 seçimlerinden önce hükümetin vaatlerinden biri mülakatın kaldırılmasıydı. Ancak mülakatlar sürüyor. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında da mülakat yapılacağını duyurmuştu. Tekin, atamaların yüzde 50 mülakat yüzde 50 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanından oluşan atama puanıyla yapılacağını açıklamıştı.

İlk olarak bu öğretmen atamaları sırasında kullanılacağı belirtilen yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı. Habertürk'ün haberine göre, sistem şöyle olacak:

Kamera kaydı

Her adaya 'kod' verilecek. Mülakatı gerçekleştirecek heyet, öğretmen adayının kimliğini bilmeyecek. Aday da heyette kimin olduğunu bilmeyecek. Mülakat süresi 45 dakika sürecek ve kamera ile kayda alınacak.

Genel kültür sorulmayacak

Öğretmen adayına; mülakat öncesi sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu olduğu ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Böylece, adaya hazırlık yapma imkanı sunulacak. Mülakat, 14 haftalık konu ile sınırlandırılacak. Konu dışına çıkılmayacak. Öğretmen adayına genel kültür sorusu sorulmayacak.

Puanını mülakattayken öğrenecek

Aday, kendisine yöneltilen sorular ve verdiği cevapları imzalayacak. Değerlendirme Komisyonu; öğretmen adayını, mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak. Aday da puanını içerideyken öğrenecek. Puan sisteme girdikten sonra değiştirmek mümkün olmayacak. Aday, kendisine yöneltilen soru ve verdiği cevabı imzalayacak. Heyet, adayı mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak.

Aday da puanını içeride öğrenecek. Puan sisteme girdikten sonra değiştirmek mümkün olmayacak. Söz konusu düzenleme, yönetmelik değişikliği ile yapılacak. (Kısa Dalga)

Gündem