Lütfü Türkkan anlattı: Bahçeli'nin talimatıyla Gezi'de hükümeti istifaya davet ettik

Lütfü Türkkan anlattı: Bahçeli'nin talimatıyla Gezi'de hükümeti istifaya davet ettik
İYİ Partili Lütfü Türkkan, MHP'de olduğu dönemde Gezi eylemlerine gittiklerini anlatarak, "1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve hükümeti istifaya davet ettik" dedi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP'de olduğu 2013 yılında, Gezi eylemleri sırasında partide yaşananları anlattı.

Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler ile aralarında geçen bir diyalogu da aktaran Türkkan, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

"Gezi Parkında ağaçların kesilmesine karşı gelen gençlerin protestoları başladığında, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’e rastladım muhalefet kulisinde.

'Bu gençlerin bu öfkelerini dindirmek gerek, yoksa protestoların büyüyeceğini görüyorum' dedim.

'Bunun da yolu belli ve çok kolay; gidecek Taksim’e Başbakan Erdoğan, gençlerin kurduğu çadırlardan birine oturup onlarla çay içecek ve bu ağaçlar kesilmeyecek, deyip onları kucaklayacak' dedim."

Türkkan, Muammer Güler'in bunun üzerine “Doğru diyorsun ama Başbakan gitmez, söylemek de kolay değil” diye cevap verdiğini belirtti.

'CELAL ADAN, ATİLLA KAYA, ALİ TORLAK VE BEN'

Türkkan, paylaşımlarında, "Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile, şimdi TBMM Başkan Vekili olan Celal Adan, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İstanbul Milletvekili Ali Torlak ve ben 1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve Hükümeti istifaya davet ettik" dedi. (Kısa Dalga)

Politika