Lutsa cinayetinde ikinci şüpheli de Türk

Lutsa cinayetinde ikinci şüpheli de Türk
11 Eylül günü Atina’nın Lutsa semtinde 6 Türk’ün öldürülmesiyle bağlantılı olarak 28 yaşındaki bir Türk daha tutuklandı.

KISA DALGA


Türkiye’de başlayan çeteler arasındaki savaş, Abhazya ve Fransa’dan sonra Yunanistan’a sıçramış ve 11 Eylül'de Atina’nın Lutsa semtinde 6 Türk taranarak öldürülmüştü. Olayla bağlantılı olarak 28 yaşındaki bir Türk daha tutuklandı.

Olay yerinde oldukları kesinleşti

Yunanistan Ulusal Polis Örgütü ELAS’ın sözcüsü Konstantina Dimogludou tarafından yapılan açıklamada Venizelos Havaalanı'nda tutuklanan 32 yaşındaki Süleyman D. dışında dün sabah Agios Dimitrios bölgesinde 28 yaşındaki bir Türk’ün daha tutuklandığı, üçüncü bir kişinin de arandığı belirtildi. Yunan polisi Süleyman D. ve 28 yaşındaki Türk’ün olayın faili olup olmadıklarının kesinleşmediğini, ancak elbiselerinde yapılan incelemede olay yerinde olduklarının belirlendiğini duyurdu.

Şüpheliler silah bulundurma ve insan kaçakçılığı suçundan biliniyor

Her ikisi de silah bulundurma ve insan kaçakçılığı nedeniyle polis tarafından biliniyor. Yunan polisine göre Süleyman D. altı kişinin Yunanistan’dan İtalya’ya gidişini organize etti, sahte kimlikler çıkardı, Paleo Faliro’daki daireyi kiraladı. Polis güvenlik kamerası görüntülerinden Süleyman D.’nin olaydan önce 28 yaşındaki suç ortağını Arionos Caddesi’ndeki cinayet mahalline götürdüğünü, daha sonra da Lutsa’daki daireye giderek altı kişiyi havaalanına götürmek üzere öldürülecekleri noktaya getirdiğini belirledi.

Süleyman D. altı kurbanla birlikte hareket ediyordu, ancak hala neden ve kim adına bu tuzağı hazırladığı bilinmiyor. Agios Dimitrios’da bir dairede kalan 28 yaşındaki Türk şüphelinin evinde bulunan elbise ve ayakkabılardan olay yerinde olduğu anlaşıldı.

Tutuklular bugün savcı karşısına çıkarılacak

Ayrıca saldırıda ölenlerden Barış Çağan’ın çektiği düşünülen son fotoğraf karesindeki altıncı kişinin kimliği tespit edilememiş, Umut U. olduğu ileri sürülmüştü. Yunan basını 26 Eylül’de Umut isimli bir Türkün de tutuklandığını, fotoğraftaki altıncı kişi olduğu düşünülen Umut'un ölenlerle bağlantılı olduğunu Girit, Rodos ve Selanikteki hareketlerini bildiğini ileri sürerken sonradan Türkiye'de cinayet suçundan kırmızı bültenle arandığı ve Lutsa'daki saldırıyla ilgisi olmadığını duyurmuştu. 28 yaşındaki Türk’ün Umut U. olup olmadığı bilinmiyor. Tutuklular bugün savcı karşısına çıkarılacak.

Olay günü kullanılan tabanca geçtiğimiz hafta bulunmuştu

Lutsa’da geçen hafta da bir temizlik işçisi çimlerin üzerine atılmış 9 milimetrelik bir tabanca bulmuştu. Tabancanın balistik incelemesinde olayda kullanıldığı anlaşılmış ama üzerinde parmak izi ya da DNA kalıntısı tespit edilememişti. Lutsa’da 11 Eylül 2023 günü akşam saatlerinde gerçekleşen katliamı Türkiye’de ilk duyuran Kısa Dalga olmuştu.

Gündem