M.Ö. 100'de batmış: Antik Yunan gemisinin enkazında çalışma sürüyor

M.Ö. 100'de batmış: Antik Yunan gemisinin enkazında çalışma sürüyor
En olağanüstü keşif, geminin gövdesinin bir kısmının M.Ö. birinci yüzyılda battığı zamanki orijinal konumunda korunmuş olmasıydı.

Kısa Dalga - Arkeoloji dünyasının yakından takip ettiği, Antik Yunan gemi enkazının bulunmasının ardından bölgede yapılan araştırma çalışmaları sürüyor.

Mermer heykeller, dünyanın en eski bilimsel aletlerden birini taşıyordu

Archaeology.org’un aktardığı, İsviçre Arkeoloji Okulu (ESAG) tarafından yapılan açıklamaya göre arkeologlar; mermer heykeller, seramik kaplar ve diğer eşyalardan oluşan değerli yükü arasında dünyanın en eski bilimsel aletlerinden birini doğudan Yunanistan'a taşıyan geminin bulunduğu bölgede yeni kazılar gerçekleştirdi.

ekran-resmi-2024-07-09-13-10-54.png

Gemi Milat’tan önce birinci yüzyılda battı

Sualtı ekibinin yaptığı en olağanüstü keşif, geminin gövdesinin bir kısmının M.Ö. birinci yüzyılda battığı zamanki orijinal konumunda mükemmel bir şekilde korunmuş olmasıydı.

Çalışmalar neden önemli?

Cenevre Üniversitesi arkeoloğu Lorenz Baumer, "Bu, geminin şimdiye kadar anlaşılması zor olan yapı özelliklerini daha iyi anlamamızı ve aynı zamanda enkazın kesin konumunu ve yönünü belirlememizi sağlıyor" dedi.

Batığın bulunduğu yer ilk kez 1900 yılında Antikythera adası açıklarında süngerci dalgıçlar tarafından keşfedilmiş ve bir yıl sonra Antik Yunan astronomik hesap makinesi olan ünlü Antikythera Mekanizmasının 82 parçası çıkarılmıştı. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat