M7 kod adlı gizli tanığın son kimliği: Simeon Nikos

M7 kod adlı gizli tanığın son kimliği: Simeon Nikos
Ayhan Bora Kaplan'ın sağ kolu olan gizli tanık Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalamasına ilişkin detaylar ortaya çıkıyor. Simeon Nikos ismine düzenlenmiş sahte Gürcistan pasaportuyla Macaristan’a giriş yaparken yakalanan Sertçelik’in yakın zamanda Türkiye’ye iade edileceği belirtildi.

Ayhan Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de "M7" kod adlı gizli tanığı olan, firar ettiği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalandığı ve 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandığı bildirildi.

Elektronik kelepçeyle kaçmıştı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün 2 numarası ve soruşturmanın en kritik ismi olan “M7” kod adlı Serdar Sertçelik, elektronik kelepçe ile denetim altındayken yasadışı yollardan yurtdışına kaçmıştı. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM) bağlı Interpol Euoropol Daire Başkanlığı, Sertçelik’in yurtdışında izini sürdü. MİT, yaptığı son çalışmalarda Sertçelik’in izine Karadağ’da ulaştı. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine Paris’te olduğu düşünülen Sertçelik’in Karadağ’da olduğunu belirleyen MİT, Sertçelik’in yerini Adalet Bakanlığı ile paylaştı. Adalet Bakanlığı üzerinden eşzamanlı olarak Sertçelik hakında kırmızı bülten talebi yapıldı.

Bunun üzerine Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Sertçelik, böylece uluslarası aranmaya başlandı. Yerinin belirlendiğini öğrenen Sertçelik, yakalanmamak için ülke değiştirmeye karar verdi.

Karadağ’dan Macaristan’a

Yeri deşifre olan Sertçelik, Karadağ’dan karayolu ile Sırbistan üzerinden Macaristan’a geçmek istedi. Türkiye, Macaristan ile iletişime geçerek, Sertçelik’in durumunu bildirdi. Yapılan bilgi paylaşımının ardından Sertçelik, Simeon Nikos ismine düzenlenmiş sahte Gürcistan pasaportu ile Macaristan Roszke Sınır Kapısı’ndan geçiş yapmak isterken yakalandı. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem