Maarif Vakfı’nın 332 okulu Türkiye’deki okullarla denkleşti: Eski FETÖ okullarına denklik

Maarif Vakfı’nın 332 okulu Türkiye’deki okullarla denkleşti: Eski FETÖ okullarına denklik
MEB Denklik Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak Maarif Vakfı’nın yurt dışında bulunan okullarına denklik sağlandı. Bu okulların önemli bölümünü, Maarif Vakfı’nın FETÖ’den devraldığı okullar oluşturuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Değişiklikle Maarif Vakfı’nın yurt dışında bulunan 332 okuluna Türkiye’deki okullarla denklik sağlandı. Bu okulların önemli bölümünü, FETÖ’nün el konulan okulları oluşturuyor.

Resmi Gazete’de yapılan yönetmelik değişikliği ile Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği’nin 10. Maddesindeki “yurt dışındaki okullar” ibaresine “Türkiye Maarif Vakfı Kanunu’na göre yurt dışında faaliyet gösteren”ler eklendi.

Bu değişiklikle Maarif Vakfı’nın yurt dışında bulunan 332 okuluna Türkiye’deki okullarla denklik sağlandı. Değişiklik, bu okullarla eğitim gören yaklaşık 40 bin öğrencinin Türkiye’deki okullarda okuyan öğrencilerle aynı haklara sahip olması anlamına geliyor. Örneğin bu okullarda okuyan bir lise öğrencisi Türkiye’de başkaca bir süreci geçirmeden Türkiye’deki üniversite sınavlarına girebilecek.

Çoğunluğu eski FETÖ okulu

Maarif Vakfı’nın yurt dışındaki 332 okulundan 214’ü FETÖ ile bağlantısı nedeniyle el konularak Maarif Vakfı’na devredilmişti. Vakıf, var olan okullardan ayrı kendisi de 108 yeni okul açmıştı.

Vakfın çok sayıda ülkede bulunan okulları ağırlıklı olarak Afganistan, Çad, Ekvator Ginesi Cumhuriyeti, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gabon, Gine, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kongo Halk Cumhuriyeti, Mali, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Tunus, Venezuela ve Irak’ta bulunuyor. (Kısa Dalga)

Gündem