Maaşlar eridi; Seçim öncesi asgari ücrete zam beklentisi başladı

Maaşlar eridi; Seçim öncesi asgari ücrete zam beklentisi başladı
TL'deki değer kaybı ve sürekli artan raf fiyatları asgari ücretliyi kara kara düşündürürken, seçim öncesinde yeni bir zammın gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

Anketlerde istediği sonucu alamayan AKP, en düşük emekli aylığını 7 bin 500, emeklilerin bayram ikramiyesini ise 2 bin lira yaptı. Seçim öncesi gelen art arda düzenlemelere "asgari ücret"in de eklenmesi bekleniyor.

Başkent kulislerinde asgari ücrete seçim öncesinde zam yapılacağı haberleri dolaşıyor. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da.

Cumhuriyet'in haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in dün açıkladığı, “Bir zam beklemiyorum” haberlerinin bizzat bakanlık tarafından yalanlanması artış beklentisini artırdı.

Asgari ücret, yıl başında net 8 bin 506 liraya çıkarıldı. Şubat itibarıyla TÜRK-İŞ’in araştırmasında açlık sınırı 9 bin 426 liraya ulaşmış durumda. Aynı araştırmada bekâr bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 12 bin 265.88 TL olarak hesaplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yılın asgari ücretini açıklarken yaptığı, “Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” sözüne sık sık atıf yapılıyor. Temmuz'da yapılması beklenen artışın erkene alınabileceği konuşuluyor. (Kısa Dalga)

Ekonomi