Maaşlara zam gelecek mi sorusuna AKP'den net yanıt çıkmadı

Maaşlara zam gelecek mi sorusuna AKP'den net yanıt çıkmadı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Asgari ücret, emekli ve kamu çalışanları bir zam alacak mı?" sorusuna, "Talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor" yanıtı verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısında soruları yanıtladı.

"Asgari ücret, emekli ve kamu çalışanları bir zam alacak mı?" sorusu üzerine Çelik şöyle konuştu:

"AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Sabah da toplantımız vardı. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı açısından nasıl içeriklendirecekler, onlar için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor."

İSVEÇ VE FİNLANDİYA MESAJI: TÜRKİYE'NİN GEREKÇELERİ TATMİN EDİLMELİ

Sözcü Çelik, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğiyle ilgili ise şöyle konuştu:

"Türkiye'nin terörizmle mücadelesine destek verilmedi. PKK’yı YPG’yi temizlediğimiz bölgelerden sürekli çekilmemizi ifade ediyorlar. Türkiye açık bir talepte bulunuyor. NATO’ya yeni üye olacak devletlerin her halükarda terörle bağını kesmesi gerekir. Yeni üyeliklerin kurallara göre ele alınması gerekir. NATO’nun en büyük mücadelesi terörizmle olmalı. NATO’nun mantığı birimiz hepimiz için hepimiz birimiz içindir. Terör örgütleri bu ülkelerde para topluyor.

Türkiye ilkesel olarak NATO'nun genişlemesine karşı çıkmadı. Problem bugün onların terör örgütlerine verdiği destekle ilgilidir. Türkiye NATO içinde görevlerini sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmiş devlettir. Türkiye ne istiyor deniyor. NATO’nun içinde üye olanlarında üye olmak isteyenlerin de NATO’nun ilkelerine, prensiplerine uygun olarak davranmasını istiyor. Teröre destek konusunda tutumları net olmalı. İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütüne yoğun bir şekilde finansman sağladığı açık ve net. PKK cephanelerinde İsveç silahları ele geçiriliyor. Mesele Türkiye'nin ikna edilmesi değil, NATO'ya üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin ikna edilmesidir. Türkiye'nin haklı güvenlik gerekçeleri tatmin edilmeli.

ATATÜRK HAVALİMANI: AĞAÇ DİKİLECEK

Bunlar defalarca açıklandı. Daha önce Sayın Kılıçdaroğlu, 'Bu benim projemdi çalmışlar' dedi. Şimdi seferberlik halinde buna karşı çıkıyor. Böylesine çelişkili, tutarsız, çevre bilincinden kopuk herhangi bir yaklaşım olabilir mi? Bunu tutup Atatürk’ü istismar ederek Atatürk’ün isminin verildiği yerin yıkılması olarak gösteriyorlar. Siyasette bugüne kadar Atatürk istismarcılarının yaptığı kötülüğün haddi hesabı yoktur. Taksim’in ortasına muhteşem eser yapıldı ve adı Atatürk Kültür Merkezi'dir. Oraya 132 bin 500 ağaç dikilecek. Yürüyüş yollarıyla her türlü vatandaşımıza hizmet edecek yaklaşımla bu hayata geçirilecek.

NEBATİ MISIR YOLCUSU

Mısırla normalleşme süreci devam ediyor, Dışişleri Bakanlığımız görüşmeleri başlatmıştık. 1 Haziran'da Hazine ve Maliye Bakanımız Mısır'a gidecek. Kardeş Mısır halkıyla ortak çıkarlarımız temelinde yakınlaşmamız devam edecek. (Kısa Dalga)

Politika