Maçoğlu depremin 11. gününde Hatay'dan seslendi: 'Bu ülkenin insanları olarak hayatımızın ne kadar değersiz olduğu gösterildi'

Maçoğlu depremin 11. gününde Hatay'dan seslendi: 'Bu ülkenin insanları olarak hayatımızın ne kadar değersiz olduğu gösterildi'
Depremin 11'inci gününde Hatay'da dayanışma faaliyetleri yürüten Fatih Mehmet Maçoğlu, "Halen devlet pek çok yere ulaşamadı. Hijyen, gıda ve barınma ihtiyaçları depremin etkilediği bölgelerde artık çok belirginleşti" diye konuştu.

ESRA TOKAT


Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ilk gününden itibaren depremin etkilediği Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş gibi illere giden Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu depremin 11'inci gününde Hatay'daydı.

Hatay'da depremden etkilenen Defne, Armutlu, İskenderun ve Samandağ ilçelerine giderek dayanışma faaliyetleri yürüten Maçoğlu, gönüllülerin yürüttüğü yardım çalışmalarına da destek verdi.

'Hijyen, gıda ve barınma ihtiyaçları artık çok belirginleşti'

Depremden etkilenen tüm şehirlerde hemen hemen aynı ihtiyaçların olduğunu ifade eden Maçoğlu, "Hijyen, gıda ve barınma ihtiyaçları artık çok belirginleşti. Malesef sistemin çöktüğü ve koordinasyonun olmadığı bu süreçte devrimcilerin, demokratların, aydınların, vicdanlı insanların ve tüm inanç gruplarının bir arada durarak dayanışma yürütmesi çok önemli" dedi.

'Halen devlet pek çok yere ulaşamadı'

Depremin 11'inci gününe rağmen hala büyük bir koordinasyon eksikliğinin olduğunu vurgulayan Maçoğlu, "Halen devlet pek çok yere ulaşamadı. Bugün yaralarımızı sardığımız için çok ses çıkartmıyoruz ama önümüzdeki süreçte bunun muhasebesini yapmalıyız" diye konuştu.

'Hayatımızın ne kadar değersiz olduğu gösterildi'

"Bu ülkenin insanları olarak hayatımızın ne kadar değersiz olduğu gösterildi" diyen Maçoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bu ülkenin devrimcileri ve sosyalistleri olarak 10 günden bu yana deprem bölgesindeyiz. Burada çok kıymetli şeyler oluyor, bizler bu değerli şeyleri topraklaştırıp güçlendirdikten sonra büyük bir ittifak olması için uğraşacağız. Dayanışma büyütür"

Özel Haber