Macron'dan Biden'a 'soykırım' uyarısı

Macron'dan Biden'a 'soykırım' uyarısı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'ya 'soykırım' suçlaması yönelten ABD Başkanı Joe Biden'a tepki gösterdi: Terminoloji konusunda dikkatli olmalıyız.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'yı Ukrayna'da 'soykırım' yapmakla suçlayan ABD Başkanı Joe Biden'ı eleştirdi. Macron, liderlerin kullandıkları dile dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası kapsamında France 2 kanalına konuşan Macron, 'özellikle de Ruslar ile Ukraynalıların kardeş halklar olduğu' göz önüne alındığında, terminoloji konusunda özellikle dikkatli olmak gerektiğini belirtti.

'SAVAŞ SUÇU' DEDİ

Macron, "Rusya'nın tek taraflı olarak en zalim savaşı başlattığını, Rusya ordusu tarafından savaş suçlarının işlendiğinin artık tespit edildiğini ve sorumluların bulunup adalete hesap vermesi gerektiğini söyleyebilirim. Yaşananlar bir delilik, inanılmaz derecede zalimce" diyerek şöyle devam etti: "Fakat aynı zamanda olgulara bakıyorum ve savaşı durdurup barışı yeniden sağlamak için mümkün olduğunca çok girişimde bulunmak istiyorum. Gerilimi sözlü olarak tırmandırmanın bu amaca hizmet edip etmediğinden emin değilim."

BIDEN NE DEDİ?

Biden, ülkesindeki yüksek enflasyonun ve enerji fiyatlarındaki artışın Rusya'nın Ukrayna'daki harekatından kaynaklandığını söyleyerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'soykırım' yapmakla suçlamıştı. Biden daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada da bu sözleri bilerek kullandığını vurgulamış, "Ukrayna'da yapılanlar için soykırım dedim çünkü buna ilişkin kanıtlar artıyor. Putin'in Ukraynalı olabilme fikrini bile ortadan kaldırmaya çalıştığı giderek daha net şekilde görülüyor" demişti. (Kısa Dalga)

Dünya