Macron'dan 'Türkiye' açıklaması: Rusya ile görüşmeye devam eden tek güç olmasını kim ister?

Macron'dan 'Türkiye' açıklaması: Rusya ile görüşmeye devam eden tek güç olmasını kim ister?
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye'nin Rusya ile görüşen tek dünya gücü olmasını kim ister?" diyerek ülkesinin Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'daki savaşa rağmen ülkesinin Rusya ile diyaloğu koparmak istemediğini söyleyerek, "Türkiye'nin dünyada Rusya ile görüşmeye devam eden tek güç olmasını kim ister?” dedi.

Macron, Elysee Sarayı’nda Fransız büyükelçilere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye, Çin ve Rusya’yı dünyaya doğru olmayan bilgi ve haberler yaymakla suçladı.

Euronews'in haberine göre, Macron, büyükelçilere "Paris'in Rusya, Çin veya Türkiye’nin hikaye anlatımını kırmak için bazı iletişim araçlarını kullanması ve Fransa'ya yanlış bir saldırıya uğradığını söyleyebilmesi, Fransa'nın gerçekte ne yaptığını söyleyebilmesi gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Cezayir gezisi sırasında Türkiye'yi eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a "Ülkemiz dahil başka ülkelere yönelik ithamda bulunarak sömürgeci geçmişinden sıyrılmaya çalışması kabul edilemez" tepkisi göstermişti.

Dünya