Madenciler enkazdan seslendi: Hala canlı insanlar var, maden şirketleri işçileri göndersin

Madenciler enkazdan seslendi: Hala canlı insanlar var, maden şirketleri işçileri göndersin
Bir enkazdan görüntülü çağrı yayınlayan bir madenci, “Onlarca yüzlerce insanlar canlı. Maden şirketlerine sesleniyoruz; gelsinler, yetersiz kalıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde 10 kentte binlerce bina yıkıldı. Enkazda arama kurtarma çalışmaları için bölgeye madenciler de sevk edildi. Ancak arama kurtarma ekipleri yetersiz kalıyor.

Depremden en çok can kaybının yaşandığı Hatay’da durum daha da kötü. Samandağ’da bir enkazdan çekim yapan bir madenci, maden şirketlerine çağrı yaptı.

Bağımsız Maden-İş Sendikası tarafından yayınlanan videoda madenci, şöyle diyor:

“İğne ile kuyu kazılıyor burada. Onlarca yüzlerce insanlar canlı. Madencilere ihtiyaç var burada. Maden şirketlerine sesleniyoruz; gelsinler, yetersiz kalıyoruz. 30 madenci ile 300 yıkık apartman var Samandağ’da, yetişemiyoruz. Maden şirketleri işçileri yollasın buraya.”

Bağımsız Maden-İş Sendikası, benzer çağrıyı her yerden aldıklarını belirtti:

“Hatay Samandağ'da ekibimizden çağrı var. Aynı çağrıyı her yerden alıyoruz. Her an çok kritik, madenciler deprem bölgesine yığılmalı. Arama kurtarma acilen hızlanmalı. 50 saat sonunda umudu artıran haberler alıyoruz. Anne kız Selda Görün, İlkin görün canlı olarak çıkarıldılar.” (Kısa Dalga)

Gündem