Madonna sahnede: Ücretsiz konsere 1.6 milyon kişi katıldı

Madonna sahnede: Ücretsiz konsere 1.6 milyon kişi katıldı
65 yaşındaki megastar Madonna'nın Rio'daki ücretsiz konserine 1.6 milyon kişi katıldı. İtfaiyeciler sıcak nedeniyle konser için bekleyenlere su sıktı. Rio eyalet ve şehir yönetimleri konser için 3.1 milyon pound harcadıklarını, konserin Rio ekonomisine yaklaşık 47 milyon pound getireceğini tahmin edildiğini açıkladı.

Madonna’nın Brezilya’da verdiği ücretsiz konsere 1.6 milyon kişi katıldı. 65 yaşındaki yıldızın Rio de Janeiro'nun ünlü Copacabana plajındaki konserine katılanlardan, zengin hayranları sahile yakın düzinelerce teknede demir attı ve sahil kenarındaki apartmanları doldurdu. Binlerce hayranı da iyi bir yer kapmak için günler süren bekleyişe geçmişti.

The Guardian’da yer habere göre; Brezilyalı yetkililer, geçen yıl Taylor Swift'in konserinde Brezilyalı genç bir hayranın sıcaktan dolayı hayatını kaybetmesinin ardından, sıcaklığa bağlı sağlık sorunları konusunda tedbirlerini arttırdı.

İtfaiyeciler sıcaklığın 30 dereceyi aştığı konser öncesinde pop kraliçesinin sahnesinin yakınında toplanan hayranlarını serinletmek için su sıktı. Konser alanında ücretsiz suyu dağıtıldı.

‘Dünyanın en güzel yerindeyiz’

Madonna kalabalığa, şehrin dağın tepesindeki devasa Kurtarıcı İsa heykelini göstererek, "Rio, işte buradayız, dünyanın en güzel yerindeyiz, okyanusla, dağlarla, İsa'yla," dedi.

Gösteriye Brezilyalı pop sanatçıları Anitta ve Pabllo Vittar'ın yanı sıra samba okullarından genç müzisyenler de katıldı.

3 binden fazla polis görev yaptı

Rolling Stones ve Rod Stewart'ın da milyonluk kalabalıklar çektiği konser alanı çevresinde 3.000'den fazla polis memuru görevlendirildi. Yetkililer, şehrin ünlü Yılbaşı kutlamalarında uyguladıkları kalabalık yönetim stratejisine benzer bir strateji kullandılar.

3,1 milyon pound harcadılar: Şehir ekonomisi 47 milyon pound kazandı

Rio eyalet ve şehir yönetimleri konser için 3.1 milyon pound harcadıklarını, geri kalanının ise özel sponsorlar tarafından finanse edildiğini açıkladı. Yetkililer konserin Rio ekonomisine yaklaşık 47 milyon pound getireceğini tahmin ediyor. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat