Mahfi Eğilmez, Dünya ve Türkiye ekonomisinin 2023 falını yazdı: Daha kötü olacak

Mahfi Eğilmez, Dünya ve Türkiye ekonomisinin 2023 falını yazdı: Daha kötü olacak
Mahfi Eğilmez, IMF raporu göre 2023'teki Dünya ve Türkiye ekonomisinin 2022 yılındakinden daha kötü olacağını ve enflasyon düşse de hala çok yüksek seviyede kalacağını yazdı.

Ekonomist Mahfi Eğilmez kişisel web sitesinde kaleme aldığı yazısında Dünya ve Türkiye Ekonomisinin 2023 Falı başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Dünyanın Ekonomik Görünümü Raporu'nu değerlendiren Eğilmez, Türkiye için 2023 yılında en ciddi sorunun risk priminin yüksekliği olduğunu yazdı.

Eğilmez'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Bu uzun analizin sonucunda küresel sistemde 2023 yılının 2022 yılından daha kötü bir durumda olacağını, ekonomilerin büyüme sorunları çekeceğini buna karşılık enflasyon artışlarını frenlemekle uğraşmak zorunda oldukları için çelişkili önlemler almak zorunda kalacaklarını söylemek mümkündür. Benzer şeyleri Türkiye için de söylemek mümkündür. Büyümede ve dolayısıyla enflasyonda ortaya çıkacağı tahmin edilen düşüşe karşın enflasyonun hala çok yüksek bir düzeyde kalacağı açık bir şekilde görülebiliyor. Türkiye açısından en ciddi sorunlardan birisi de risk priminin yüksekliği. Bu durum Türkiye’nin yeterince yabancı sermaye çekmesine hatta ihtiyacı kadar dış borçlanma yapmasına engel oluyor."

Ekonomi