Mahkeme, eşini darbeden erkeğe 'iktidarsız' sözünü indirim nedeni saydı

Mahkeme, eşini darbeden erkeğe 'iktidarsız' sözünü indirim nedeni saydı
İzmir'de Irmak Kıvrak Tayoğlu'nu darbederek belini üç yerden kırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Murat Tayoğlu'na çifte indirim yapıldı.

İzmir Seferihisar ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Irmak Kıvrak Tayoğlu'nu (39) darbettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Murat Tayoğlu'na (49) hem 'iyi hal' hem de 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası verildi.

Müteahhit Murat Tayoğlu, geçen yıl 16 Temmuz'da eşi Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun Camikebir Mahallesi'nde yaşadığı siteye geldi. Murat Tayoğlu, 3 çocuğuyla bahçede olan Irmak Kıvrak Tayoğlu'nu yumruklayıp, tekmelemeye başladı. Darbedilen Tayoğlu yere yığılırken, olay anı sitenin güvenlik kamerasına yansıdı. İhbarla gelen sağlık ekiplerince Seferihisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tayoğlu'nun bel kemiğinde 3 kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu tespit edildi.

Darp raporu alan Irmak Kıvrak Tayoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tayoğlu, olaydan 10 gün sonra tutuklanarak cezaevine kondu. Tayoğlu hakkında 'tehdit', 'hakaret', 'mala zarar verme', 'eşini kasten nitelikli yaralama' suçlarından 13 yıla kadar hapis istemiyle Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 36 gün cezaevinde kalan Tayoğlu, davanın 2'nci duruşmasında tahliye edildi.

Davanın 31 Mart'taki karar duruşmasında, mahkeme Murat Tayoğlu hakkında, 'eşini kasten nitelikli yaralama' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Daha sonra bu ceza 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 2 yıl 4 ay 3 gün hapse çevrildi. Tayoğlu, 'hakaret', 'tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından ise beraat etti. Irmak Kıvrak Tayoğlu da savcının kendisinin de 'hakaret' suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa vermesine rağmen, bu suçtan beraat etti.

Öte yandan mahkemenin açıkladığı gerekçeli kararda, aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan ikilinin boşanma aşamasında bulundukları, olay öncesinde aralarında bir konu üzerine telefon görüşmesi yaşandığı, daha sonra Murat Tayoğlu'nun Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun yaşadığı siteye gittiğinin anlaşıldığı belirtildi. Kararda, mahkemece yapılan tespitlere göre ilk önce Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun, Murat Tayoğlu'na hitaben "Senin iktidarsız olduğunu herkes biliyor. Tüm Seferihisar..." şeklindeki sözler söylediği, bu hususun yeminli tanıklar vasıtasıyla sabit olduğu, bu sözlerin Murat Tayoğlu'nu küçük düşürmek amacıyla söylendiği ve bir erkek için aşağılayıcı nitelikte olduğu, buna göre de hakaret niteliğinde olduğu aktarıldı.

Daha sonra Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun koşarak başka bir yere doğru ilerlediği belirtilen kararda, Murat Tayoğlu'nun da peşinden gittiği, bundan sonra tarafların kamera açısına girdikleri ve darp olayının gerçekleştiğinin altı çizildi. Murat Tayoğlu'nun, boşanma aşamasındaki eşine karşı 'tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarını işlediğine ilişkin, Irmak Kıvrak Tayoğlu'nun beyanı haricinde bir delilin bulunmadığı belirtildi. Kararda, hakaret konusunun ise karşılıklı olarak gerçekleştiğine yer verildi. (DHA)

Kadın