Mahkeme, 'Müslüm' filmi için kararını verdi

Mahkeme, 'Müslüm' filmi için kararını verdi
Yapımcı Mine Şengöz ile senarist Yıldız Bayazıt, ‘Müslüm’ filminin hikayesinin ve senaryosunun kendilerine de ait olduğu iddiasıyla yapımcı Mustafa Uslu’ya açtığı davayı kazandı.

Müslüm Gürses’in hayatını anlatan gişe rekortmeni ‘Müslüm’ filminin kök öyküsünün kendilerine ait olduğunu iddia eden yapımcı Mine Şengöz ile Senarist Yıldız Bayazıt, yapımcı Mustafa Uslu ile ICNN Yapım şirketi ile Dijital Yapım Evi Reklam şirketine açmıştı.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre ‘Müslüm’ adlı filmde müvekkillerinin yazmış olduğu senaryonun kullanıldığını dava dilekçesinde belirten avukat Hande Fırat, “Filmin ön ve arka jenerikleri ile tüm tanıtıcı malzemelerinde müvekkiller Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ın isimlerine senarist olarak yer verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme, Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ı haklı bularak, ‘Müslüm’ filminin senaryo sahipleri olduğuna hükmetti.

Davalıların ‘Müslüm’ filminde Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ın ismine yer vermeyerek aykırı hareket ettiğine karar veren mahkeme, haksız tecavüzün önlenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca ‘Müslüm’ filminin ön jenerikleri ile tanıtıcı malzemelerinde Mine Şengöz ile Yıldız Bayazıt’ın ismine senarist olarak yer verilmesine karar verdi.

Kültür Sanat