Mahkeme ihaleyi iptal etti: Validebağ koru olarak kalacak

Mahkeme ihaleyi iptal etti: Validebağ koru olarak kalacak
Validebağ Korusu’na yönelik Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı ihale iptal edildi.

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan ve 1’inci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Validebağ Korusu'nda ‘Rehabilitasyon Projesi’ni mahkeme iptal etti.  İstanbul 11’inci İdare Mahkemesi projenin telafisi güç zararlara neden olabileceğini vurguladı.  Kararda özetle şöyle denildi: "Hukuka aykırılığı Mahkeme kararı ile ortaya konulan Komisyon kararlarına ve dava açma asşamasında yürütmesi durdurulan imar planlarına dayalı olarak davalı idarece bahse konu taşınmazın ihaleye çıkılmasına ilisşkin tesis olunan dava konusu Koruma Rehabilitasyon ve Düzenleme Yapım İşi-Ekap ihalesi işleminde hukuka uyarlık bulunmamaktadır."



Davanın Avukatı Onur Cingil, sosyal medyada yaptığı paylaşımla kararı paylaşarak Üsküdar Belediyesi’ne seslendi. “İhaleyi iptal ettirdik” diyen Cingil, bir kez daha “Validebağ Korudur; Koru Kalacak” dedi.

İstanbul’un Üsküdar İlçesi Altunizade Mahallesi’nde bulunan ve 1. derece doğal ve tarihi SİT alanı olan Validebağ Korusu yok edilme tehdidi ile karşı karşıya gelmiş, Üsküdar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’un peyzaj girmemiş son korusu olan Validebağ Korusu’nda “Bakım ve Rehabilitasyon Projesi” başlatma kararı almıştı. Bakan Murat Kurum’un “Çalışmalara başlıyoruz” açıklamasının ardından Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri koruda nöbet tutmaya başlamıştı.

Gündem