Mahkemeden İlkay Akkaya konserinin yasaklanmasına durdurma: Varsayımla konser iptali olmaz

Mahkemeden İlkay Akkaya konserinin yasaklanmasına durdurma: Varsayımla konser iptali olmaz
Sanatçı İlkay Akkaya'nın Mersin'de vereceği konsere ilişkin valiliğin getirdiği yasaklama kararı mahkemeden döndü. Mahkeme, valililğin kararını durdururken "varsayımsal ve soyut gerekçelerle" konser iptali kararı verilemeyeceğine dikkat çekti.

Mersin İdare Mahkemesi, Mersin Valiliği'nin sanatçı İlkay Akkaya’nın Mersin’de yapılması planlanan konseri hakkında verdiği yasaklama kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme, Valiliğin yasaklama kararında ileri sürülen ve ortaya çıkacağı iddia edilen tehlikelerin "soyut ve varsayımsal" nitelikte olduğunu vurguladı.

Konser organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, 17 Ekim’de yapılması planlanan konser için 65 gün önce Mersin Valiliği’ne bildirimde bulunulduğu hatırlatılarak "Mersin'de yapmayı planladığımız konserimiz, Mersin Valiliği’nin 14 Ekim 2022 tarihli kararı ile konserden 3 gün önce yasaklandı. Valilik kararının konserimize çok kısa bir süre kala verilmiş olması, adeta Mahkeme’ye başvurup yasaklama kararını iptal ettirme fırsatımızın dahi elimizden alınmak istendiğinin açık bir göstergesiydi. Ancak yasaklama kararını öğrendiğimiz aynı gün Mahkeme’ye başvurup yürütmenin durdurulmasını talep ettik" denildi.

Açıklamada ayrıca, Mersin İdare Mahkemesi’nin, yasak hakkında yürütmenin durdurulması kararı verdiği belirtildi.

Konser organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, Mahkeme kararına ilişkin şöyle denildi: “Bizler; dün Mersin’deki konserimizi yapamamış olsak da ülkenin dört bir yanında konser yasaklamalarının had safhaya ulaştığı bu günlerde, Mahkeme’nin bu kararını önemli bir kazanım olarak görüyoruz.

Şarkıların, türkülerin, ezgilerin; bir tehlike olarak görülmediği, şarkılarımızı birlikte özgürce söyleyebileceğimiz günlere olan inancımız, umudumuz ve mücadelemiz asla bitmez, bitmeyecek!” (Kısa Dalga)

Gündem