Mahkemenin Atalay kararına karşı Erkan Baş'tan 'direniş çağrısı'

Mahkemenin Atalay kararına karşı Erkan Baş'tan 'direniş çağrısı'
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin bir kez daha AYM'nin Can Atalay'a ilişkin ihlal kararına uymaması tepkilere neden oldu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği "hak ihlali"ne ve gerekçeli kararında Anayasa'ya aykırı uyarısında bulunmasına rağmen topu bir kez daha Yargıtay'a attı.

Kararın ardından açıklama yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Yarın sabah bir taraftan hukukçu arkadaşlarımız görevlerini yaparken, bizler de yurttaş hakkından yana olan bütün siyasi partilerle ortak bir değerlendirme yapma çağrısında bulunuyoruz. Şu anda Anayasa'yı ayaklar altına alma girişimine karşı hep birlikte bir direniş çağrısıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Erkan Başın gönderisini alıntılayarak, "Can Atalay'ın tahliyesinin Anayasaya aykırı biçimde engellenmesini teşhir eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın çağrısını destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Erkan Baş şöyle yazdı: AYM’nin hakkında 2. kez hak ihlali ve tahliye kararı verdiği Can Atalay için kendisine gelen talimatı uygulamayarak suç işlemekte ısrar eden 13. ACM görevini yapana kadar İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde oturuyoruz. Mesele parti meselesi değil, hukuk ve adalet meselesi. Bu hukuksuzluğa itiraz eden tüm siyasi partileri ve yurttaşlarımızı nöbetimize katılmaya çağırıyorum. #AdaletİçinÇağlayana (Kısa Dalga)

Gündem