Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine katıldı: Önderimizi uğurluyoruz

Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine katıldı: Önderimizi uğurluyoruz
İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi nedeniyle Fatih'te izdiham yaşandı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı öncesinde, çevrede yoğunluk yaşandı. Cenaze namazına katılmak isteyenler erken saatlerde camiye yürüdü.

cami.webp

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu dün 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu için öğle vakti Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı öncesi, çevrede yoğunluk yaşandı.

Fatih'teki İsmailağa Camii çevresinde vatandaşlara lokma dağıtıldı. Cenaze namazına gideceklere de seccadeler verildi. Fatih Camii'ne gidemeyecekler ise, bulundukları yerde saf tutmaya, oturup beklemeye başladı. Fatih Camii'ne giden bazı yollar da kapatıldı, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

ERDOĞAN: ÇOK ÇİLE ÇEKTİ

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan yöptığı konuşmada şöyle dedi: "Sevgili kardeşlerim, bugün ilim irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hocaefendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim, cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii'ne gelir, orada kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camii'nde sohbetlerinde bulunurduk. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti ve bu çileni ardından bugün Hakk'a uğurluyoruz. Yaş 93. Kendisini tanıdık, bildik, bu imanı ile de biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibi ile komşu kılsın, bizleri de hep birlikte haşru cem eylesin. Tekrar ruhu için el fatiha." (DHA)

Gündem