Mahmutyazıcıoğlu cinayeti şüphelisinin ifadesi: "Bize 5 dakika bekleyin’ dedi, bu tavır canımızı sıktı”

Mahmutyazıcıoğlu cinayeti şüphelisinin ifadesi:  "Bize 5 dakika bekleyin’ dedi, bu tavır canımızı sıktı”
Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti şüphelilerinden Kadir Yasak’ın sorgusunda, “Görüşmeye gittiğimizde bizimle hemen görüşmedi. ‘5 dakika bekleyin’ dedi. Bu tavır canımızı sıktı” dediği iddia edildi.

Eski Beşiktaş yöneticisi, avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde gözaltına alınan 17 kişiden 8’i tutuklandı, 8’i adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerden Kadir Yasak’ın sorgusunda, “Görüşmeye gittiğimizde bizimle hemen görüşmedi. ‘5 dakika bekleyin’ dedi. Bu tavır canımızı sıktı” dediği iddia edildi.

Hürriyet'iten haberine göre; Kadir Yasak’ın ilk sorgusunda, “Görüşmeye gittiğimizde bizimle hemen görüşmedi. ‘5 dakika bekleyin geliyorum’ dedi. Bu tavır bizim canımızı sıktı. Öldürmek istesem doğrudan başına sıkardım. Yaralayıp sokak ortasına atmak istedik. Bizi beklettiği için öfkelendik. Aramızda hakaret ve küfürleşme yaşandı. Kendimi kaybettim, bacağına ateş ettim” dediği iddia edildi.

Anlaşmazlığın giderilmesi için yapılan toplantıda gerginlik oluşunca Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun “Ben Alaattin Çakıcı’nın avukatıyım, yeğeniyim” demesi üzerine Kadir ve Ali Yasak’ın da, “Biz de Drej Ali’nin yeğenleriyiz, Ne olacak?” dedikleri iddia edildi.

Emniyet’te sorguları tamamlanan Kadir Yasak ve Ali Yasak’ın da arasında bulunduğu 17 kişiden 16’sı adliyeye çıkarılırken, koronavirüs test sonucu pozitif çıkan bir şüphelinin hastaneye yatırıldığı belirtildi. Bakırköy Sulh Ceza Hâkimliği’nce ifadeleri alınan 16 şüpheliden Ali Yasak, Kadir Yasak, Burak Otcuoğlu, Fatih Okan Kodak, Gökhan Karakan, Kerem Öztürk, Uğur Can Bilge ve Abdulkadir Kara tutuklandı. 8 şüpheli ise haftanın iki günü imza ve yurtdışına çıkış şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Gündem