Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 65 bin liralık anlaşmazlık iddiası

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde  65 bin liralık anlaşmazlık iddiası
Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre olayın nedeni 65 bin liralık anlaşmazlık.
İstanbul Yeşilköy'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada olayın bazı detayları da ortaya çıktı. Suphi Malgaz emniyette bilgi sahibi olarak verdiği ifadede, gayrimenkul satışı nedeniyle Gökhan Karakan ile arasında 65 bin liralık alacak verecek meselesi yaşandığını belitti. Suphi Malgaz'ın ifadesine göre, Gökhan Karakan ile aralarında 1 milyon 480 bin liralık gayrimenkul satışı yapıldı. Ancak  kendisi aynı gayrimenkulü 1 milyon 600 bin liraya satınca  Gökhan Karakan  100 bin lira daha istedi. Aralarında anlaşmazlık büyüdü ve Karakan kendisine, "O zaman ağabeylerimi gönderirim" dedi.

Malgaz'ın ifadesinde anlattığına göre  kendisini Ali Yasak'ın (Drej Ali) yeğeni olarak tanıtan Kadir Yasak çağırınca  Mahmutyazıcıoğlu'yla bir kafeye gittiler.  Görüşmede 65 bin liraya anlaştılar.    Mahmutyazıcıoğlu kendisine yazılı bir belge olmadan parayı vermemesini söyledi.  Bunun üzerine Seccad Yeşil, Mahmutyazıcıoğlu tartıştı. Malgaz, kendisini arayan Gökhan Karakan'a  parayı Mahmutyazıcıoğlu'ndan alması gerektiğini söyledi.  Bu olayların ardından, Mahmutyazıcıoğlu önceki gün öldürüldü.

Öte yandan açıklamada, "Olaya ilişkin olay yeri Cunda Balık Restaurant isimli iş yerinden temin edilen güvenlik kameralarının yapılan incelemesinde Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman ve Uğur Can Bilge isimli şahısların olay yerinde oldukları ve Kadir Yasak isimli şahsın ateşli silah kullanarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun Kasten Öldürülmesine ve Murat Bilmez isimli şahsın Kasten Yaralanması olayını gerçekleştirdiği tespit edilmiştir" denildi. Gözaltına alınan kişilerin Uğur Can Bilge ve Gökhan Karakan olduğu öğrenilirken, Ali Yasak, Kadir Yasak, Seccad Yeşil, Serkan Dakman'ı yakalamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

DREJ ALİ KİMDİR?

 Korkut Eken, Devlet Güvenlik Mahkemesi savcılığına 24 Şubat 1997 tarihinde verdiği ifadesinde, Abdullah Çatlı gibi Yasak'ın da, 1987-1998 yıllarında MİT tarafından, yurtdışında PKK ile mücadele için kullanıldığını ileri sürdü.  Ali Yasak, Susurluk skandalının baş aktörlerini bir araya getiren kız kardeşinin düğünüyle de gündeme  geldi.

22 Ocak 2008 tarihinde Ergenekon soruşturmasının 4. dalga operasyonunda gözaltına alındı. Ergenekon davasında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılandı ve 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.



(DHA)

Gündem