Makineye 1 kase eklediğinizde bulaşıklarınız cam gibi parlıyor! Ve bulaşıklar daha temiz çıkıyor

Makineye 1 kase eklediğinizde bulaşıklarınız cam gibi parlıyor! Ve bulaşıklar daha temiz çıkıyor
Bulaşık makinesinde yıkadığınız bulaşıklar bu bilgilerden sonra çok daha temiz olacak. İşte bulaşıklarınızın çok daha temiz çıkmasını sağlayacak yöntemler

Bulaşık makinesinde yıkadığınız bulaşıkların daha temiz çıkmasını istiyorsanız, bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. İşte bulaşıklarınızın daha temiz çıkmasını sağlayacak yöntemler:

1. Bulaşıkları Ön Yıkama Yapmayın: Bulaşık makinesine koyduğunuz bulaşıkları önceden yıkamanıza gerek yok. Bulaşık makinesi deterjanı ve sıcak su, bulaşıklarınızı temizlemek için yeterlidir.

2. Bulaşık Makinesini Tam Doldurun: Bulaşık makinesini tam kapasitede doldurarak su ve enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Ayrıca bulaşıklarınızın daha temiz çıkmasını da sağlayacaktır.

3. Doğru Deterjan Kullanın: Bulaşık makinesi deterjanı seçerken, bulaşıklarınızın kirliğine ve suyun sertliğine uygun bir deterjan tercih etmelisiniz.

dishwasher-3186136-1280.jpg

4. Makineyi Düzenli Temizleyin: Bulaşık makinesinin içini düzenli olarak temizlemek, bulaşıklarınızın daha temiz çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca makinenin ömrünü de uzatacaktır.

5. Sıcak Su Kullanın: Bulaşık makinesine sıcak su kullanmak, bulaşıklarınızın daha temiz çıkmasını sağlar. Sıcak su, yağ ve kirleri daha iyi çözer.

SİRKENİN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Ensonhaber sitesinde dikkat çeken bir bilgi paylaşıldı.; Bulaşık makinesinin performansını artıran bu uygulamayı denemelisiniz

Bir fincan karbonatı ve bir fincan beyaz sirkeyi deterjan gözüne ekleyerek bulaşık makinesini boş bir şekilde bir kez çalıştırın. Bu, makinenin içindeki kireç birikimini temizleyerek daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar.

Karbonatlı su ve mikrofiber bez kullanarak makinenin haznesini temizleyin. Bu, makinede oluşabilecek kötü kokuları önler ve temiz bir iç ortam sağlar.

Makinenin tabanına büyük bir paket karbonat serpip, sıcak su ile kısa bir süre çalıştırmak ise mikropları öldürür ve temizlik sağlar.

Yaşam