Mal varlığı tartışması: Turgut Altınok bu emlaklar için ne kadar vergi ödedi?

Mal varlığı tartışması: Turgut Altınok bu emlaklar için ne kadar vergi ödedi?
AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, malvarlığı beyanında yer almayan 600 daire tartışılmaya devam ediyor. Yazar Murat Yetkin "Acaba Keçiören Lordu Turgut Altınok sahip olduğu emlaklar için ne kadar vergi ödemiş?" diye sordu

Mal varlığı açıklama çağrılarına "Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah'ın, biz emanetçisiyiz" cevabı verdikten sonra açıkladığı varlıkları çokça konuşulan Turgut Altınok bu kez 'Antalya'da 600 daire' iddiasıyla gündem oldu.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin 600 konut ve diğer varlıkları için Bakan Mehmet Şimşek'e soru sordu.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

Birincisi, tapu işlemlerinin bağlı bulunduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıdır. Altınok şahsı, ailesi ve aile şirketleri namına ne kadar taşınmaz sahibidir, en iyi onlar bilir. Bakanlık daha önce başında şimdi AK Parti’nin İBB adayı olarak CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun karşısına çıkan Murat Kurum’a bağlıydı; şimdi Mehmet Özhaseki’ye bağlı.

İkincisi, vergi işlemlerinin bağlı bulunduğu Hazine ve Maliye Bakanlığı; başında Mehmet Şimşek var. Şimşek, yerel seçimlerden -yani seçim ekonomisi bittikten sonra- ekonomik krizden çıkış için Orta Vadeli Program’ı (OVP) tam gaz uygulayacağını söylüyor. Vergiler OVP’nin önemli bir kesimini oluşturuyor.

Şimşek’in eli tutulmazsa, vergi affı, muafiyeti gibi yollara kalkışma yanlısı görülmüyor.

Ama şu anda da bütün vatandaşların vergi kayıtları deyim yerindeyse elinin altında. Acaba “Keçiören Lordu”Turgut Altınok sahip olduğu emlaklar için ne kadar vergi ödemiş?

Şimşek eğer isterse Altınok’un bütün taşınmazlarını öğrenip ona göre vergi durumu soruşturup tahsilat talimatını verebilir. (Kısa Dalga)

Gündem