Malatya Fayı'nın potansiyel büyük depremlerini Çin ve İstanbul Teknik Üniversitesi birlikte araştıracak

Malatya Fayı'nın potansiyel büyük depremlerini Çin ve İstanbul Teknik Üniversitesi birlikte araştıracak
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde ağır hasar alan Malatya fayını Çin ve İTÜ ekibi birlikte araştıracak.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremlerde Malatya Fayı da etkilendi. Etkilenen fay hattını incelemek için başvuran İstanbul Teknik Üniversitesi ve CAS Güney Çin Denizi Oşinoloji Enstitüsü'nün projesi kabul edildi.

2568-Çin Bilimler Akademisi (CAS) ile İkili İşbirliği Programı 2023 çağrısı değerlendirme süreci sonuçlandı. TÜBİTAK ve CAS tarafından desteklenmesine karar verilen 4 projeden birisi de İstanbul Teknik Üniversitesi Doç. Dr. Cengiz Zabcı ile birlikte CAS Güney Çin Denizi Oşinoloji Enstitüsü Prof. Dr. Zhen Sun'un projeleri oldu.

cengiz.png

Sosyal medyadan duyurdu

Malatya Fayı'nın potansiyel büyük depremlerinin çok disiplinli bir yaklaşımla incelenmesi projesinin onaylanması "@itu1773, @Kandilli_info, @YildizEdu ile ÇinBilimAkad ve ÇinDepremDairesi araştırmacıları tarafından “Malatya Fayı’nın #deprem selliğinin çok disiplinli bir yaklaşımla incelenmesi” konulu projenin @Tubitak ve CAS tarafından desteklenmesi kabul edilmiştir" diyerek duyurdu.

TÜBİTAK ve CAS tarafından desteklenmesine karar verilen 4 projenin bilgileri aşağıda yer alıyor:

proje.png

(Kısa Dalga)

Gündem