Malatya Ticaret Odası Başkanı Sadıkoğlu: Deprem sonrası finansmana erişimde sorun yaşıyoruz

Malatya Ticaret Odası Başkanı Sadıkoğlu: Deprem sonrası finansmana erişimde sorun yaşıyoruz
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası toparlanma için finansmana erişimde sorun yaşadıklarını belirtti. Uzun vadeli finansmana erişimin mümkün olmadığı bir süreçte olduklarını söyleyen Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ise, “TLREF kredilerinin sağladığı son musluk da kapatıldı” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, KDV ve kurumlar vergisi artışlarının reel sektöre etkisini ve ticari kredi hızında yaşanan yavaşlamayı değerlendirdi.

BloombergHT'ye açıklamalarda bulunan; Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, özel sektördeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin depremin ekonomik enkazından çıkmalarının imkansız hale geldiğini belirttiği konuşmasında, bu işletmelerin yeniden ayağa kalkabilmeleri için finansal desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Deprem sonrası toparlanma için finansmana erişimde sorun yaşadıklarını söyleyen Sadıkoğlu, “Kamu bankalarının frene basması finansmanı zorlaştırdı. Seçimler öncesi başlayan tıkanıklığın seçim sonrası rahatlaması beklenirken, tam tersi bir tabloyla karşı karşıyayız.” dedi.

Ülken: Uzun vadeli finansmana erişimin mümkün olmadığı bir süreçteyiz

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, aynı konu hakkında yaptığı açıklamada, “Seçimler öncesinde musluklar kapanmıştı. An itibarıyla açık kalan 1-2 musluk da tamamen kapandı. Uzun vadeli finansmana erişimin mümkün olmadığı bir süreçteyiz. TLREF (Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı) kredilerinin sağladığı son musluk da kapatıldı.” dedi.

KOBİ’lerin işletme sermayesinde “ciddi sorunlar” yaşandığını vurgulayan Ülken, KOBİ’lerin zombi şirketlerle karıştırılmasının sorun yaratığını belirtti.

Ekonomi