Maldivler’de tatil yapan Ukrayna milletvekilinin evine baskın

Maldivler’de tatil yapan Ukrayna milletvekilinin evine baskın
Ukrayna Özel Servisi (SBU), bu ay Maldivler'de bir otelde ailesiyle tatil yaptığı tespit edilen Ukrayna milletvekilinin evine baskın düzenleyerek arama yaptı.

Ukrayna Özel Servisi tarafından yapılan açıklamada, "SBU, Maldivler'de tatil yapan Ukrayna milletvekilinin evinde arama yaptı. Ukrayna Güvenlik Servisi ve Devlet Soruşturma Bürosu, savaş sırasında resmi görevlilerin yurtdışına çıkma yasağına rağmen Hint Okyanusu'ndaki adalara tatile giden Ukrayna Parlamentosu'nun mevcut bir üyesi hakkında soruşturma yürütüyor" denildi.

Açıklamada "Milletvekilinin bu yılın Temmuz ayı ortalarında Maldivler'deki Ithaafushi adasında bir otelde kaldığı tespit edildi ve üzerinde Maldivler'e seyahat ettiğine dair damgalar içeren pasaportu bulundu" ifadeleri kullanıldı.

Çalışma için...

SBU, bahsi geçen milletvekilinin ilk olarak çalışma ziyareti için 3 günlüğüne Polonya'ya gittiğini, daha sonra Maldivler'de tespit edildiğini bildirdi. Ukrayna medyası, milletvekilinin Yuriy Aristov olduğunu ve 5 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında Ukrayna dışında olduğunu duyurdu.

Aristov'un, 10 Temmuz'da hala Ukrayna dışındayken, Kiev'deki bir sağlık enstitüsünden 19 Temmuz'a kadar hastalık raporu aldığı aktarıldı. Yetkililer, söz konusu hastalık raporunun muayene yapılmadan verildiğini ve yanlış bilgiler içerdiğini tespit etti.

Gelişmelerin ardından Aristov, istifasını sundu.

Zelenski'nin uyarısı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 25 Temmuz'da yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer vermişti:

"Hiç kimse milletvekillerini, yargıçları, askeri yetkilileri ya da başka herhangi bir yetkiliyi devlete muhalefet ettikleri için affetmeyecektir. Kimileri için savaş sırasında adalar ve tatil köyleri, kimileri için askerlik şubesinde ceplerini doldurmak, kimileri içinse mahkemelerde rüşvet almak söz konusudur.

Tüm milletvekillerini, memurları ve kamu görevinde bulunan diğer herkesi uyarmak istiyorum. Ukrayna'nın çıkarlarına hizmet etmek yerine ihanet etmek, bir plaja gitmek ya da kişisel zenginleşme, öfkeyi tetikleyecektir." (DHA)

Dünya