Maltepe Belediyesi'nde grev sona erdi, en düşük maaş 4 bin 700 TL

Maltepe Belediyesi'nde grev sona erdi, en düşük maaş 4 bin 700 TL
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 23 Şubat’tan bu yana grevde olan işçiler ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığını açıkladı.

İstanbul Maltepe Belediyesi’nde 23 Şubat’tan bu yana devam eden grev sonuçlandı. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada Maltepe Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde net ücretin 4 bin 700 lira olduğu duyuruldu.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaptı. 

1.500'yü aşkın işçi, geçtiğimiz Salı günü greve çıkmıştı. Sendika ve işçiler, yol, yemek, asgari geçim indirimi ve bir önceki sözleşmedeki seyyanen zam dahil 3 bin 600 ila 3 bin 700 lira arasında ücret alan işçiye 200-300 TL arasında zam teklif edildiğini belirterek grev kararı almıştı.

Belediye Başkanı Kılıç, grevin sona ermesiyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, özverileri için Maltepe halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

(ANKA) 

Gündem