Mankenin ölümü davasında sanık duruşma salonundan firar etti

Mankenin ölümü davasında sanık duruşma salonundan firar etti
Manken Burcu Çağlayan’ın ölümü davasında 12 yıl sonra, Yargıtay’ın ‘beraat etmesi gerekir’ dediği sanığa 13 yıl hapis cezası çıktı ancak bu kez sanık duruşma salonundan firar etti.

Manken Burcu Çağlayan’ın Antalya’da, 12 yıl önce ‘balkondan düşerek ölümü’ davasında yargılanan sanık İbrahim Tokgöz, 13 yıl 9 aylık hapis cezası kararı açıklanınca duruşma salonundan kaçtı. Dava, Yargıtay’ın “beraat etmesi gerekir” görüşüyle ilk kararı bozmasından sonra yeniden görülüyordu. Yerel mahkeme ilk kararında direndiği için nihai kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu verecek.

Antalya'da evli ve 1 çocuk annesi Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010 tarihinde, gece iş insanı İbrahim Tokgöz'ün Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi'ndeki evinin balkonundan, zemindeki elektronik mağazasının terasına ‘düşerek’ öldü.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı 4 yıl süren soruşturma sonunda İbrahim Tokgöz hakkında 'kasten öldürme', arkadaşı Murat Ergüç hakkında ise 'kasten öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis istemiyle dava açtı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugüne kadar yerel mahkeme ve istinaf mahkemesi aşamalarında “beraat” ve “ceza” yönünde farklı kararlar verildi.

Son olarak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 13 yıl 9 aylık hapis cezasını “sanığın beraat etmesi gerekir” yönündeki görüşüyle bozdu.

Yargıtay’ın bu kararından sonra dava Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı. Son duruşmaya sanık İbrahim Tokgöz de katıldı.

Mahkeme Yargıtay’ın “beraat etmesi gerekir” görüşüne katılmayarak ceza yönündeki son kararında direndi. Mahkeme, sanığı önce “kasten öldürme” suçundan ömür boyu hapse mahkum etti.

Eylemin olası kastla gerçekleşmiş olması, tahrik hükümleri ve duruşmadaki iyi halini değerlendiren mahkeme, hapis cezasını 13 yıl 9 aya indirdi ve tutuklanmasına hükmetti. Karar sanık İbrahim Tokgöz'ün yüzüne okunduktan sonra, ailesi ve yakınları tepki gösterdi.

Bu sırada yaşanan kargaşadan yararlanan Tokgöz, duruşma salonundan çıkıp firar etti. Cumhuriyet savcılığı, İbrahim Tokgöz hakkında yakalama kararı çıkardı. Polis, firari sanığın yakalanması için çalışma başlattı.

Mahkeme heyetinin, kararını açıklamadan önce gerekli güvenlik önlemlerini neden aldırmadığı merak konusu oldu. (DHA)

Gündem