Mübariz Mansimov, Mehmet Ağar'a neden iyilik yaptığını açıkladı

Mübariz Mansimov, Mehmet Ağar'a neden iyilik yaptığını açıkladı
Mübariz Mansimov, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a neden iyilik yaptığını şöyle açıkladı: "Ağar, Tayyip beyi benden önce tanıyor ancak benden yakın olduğunu düşünmüyorum. Çokça bakanın "Geliyorsan Ağar'ı getirme" dediğini hatırlıyorum. Allahınız severseniz, kardeş dediğiniz adamdan para alınır mı?"

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr'deki haberinde Azerbaycanlı işadamı Mübariz Mansimov'a "Mehmet Ağar'a neden iyilik yaptınız?" diye sorduğunu anlattı.

TIKLAYIN /
Mübariz Mansimov: “Fetullah Gülen’in yanına Mehmet Ağar’la gittim”


Saymaz, geçen hafta Mansimov'un açıklamalarını yayınlamıştı.
Mansimov, eski İçişleri Bakanı Ağar'a Ulus'ta villa tahsis ettiğini ve kira almadığını, o tutuklandığında cezaevinin tadilatını üstlenip helikopter pisti yaptırdığını anlatmıştı. Ağar'ın isteği üzerine özel uçağı ile Pensilvanya'ya giderek, Fetullah Gülen'i ziyaret ettiklerini belirten Mansimov, AKP Elazığ Milletvekili olan Tolga Ağar'ı Yalıkavak Marina'nın yönetim kurulu başkanlığına atadığını kaydetti.

Gazeteci Fatih Altaylı köşesinde, Cüneyt Özdemir ise Youtube kanalında, söyleşiden söz ederken, "Ağar'a neden bu iyilikleri yaptın?" sorusunun Mansimov'a yöneltilmediğini ifade etti.

İsmail Saymaz, yazısına şöyle devam etti:

(...) Aslında söyleşide, bu soruyu dolaylı şekilde yöneltmişim.

Mansimov da "Ağar'ı her zaman milliyetçi bildim, devlet adamı bildim" demişti.

Ancak eleştiriyi dikkate alıp Mansimov'u aradım.

Soruyu doğrudan sordum.

Ağar'a niye iyilik yaptınız? Niye yedi yıl kira almadan oturmasını sağladınız, helikopter pisti yaptınız, oğlunu marinaya atadınız?

İsmail bey, mutlaka bir yakın arkadaşınız var, yok mu? Onun için bir şey yapınca para alıyor musunuz?

Sadece arkadaşınız olduğu için mi yaptınız?

Mehmet beyi ağabey bildim. Çünkü hep Turancılık hakkında konuştu bana. Milliyetçi olduğu için hoşuma gitti. Arkadaş olduk. Haksız yere içeri koyuyorlar gibi göründü. Zaten tanıştığımda hemen "Gel, ev vereyim" demedim ki. Altı-yedi sene sonra verdim. Şöyle diyeyim: 2004'ten sonra tek bir yurtdışı seyahatine Ağar'sız gitmedim. Bir gün ayrı kalmadık. Neredeyse sabah onunla ofise gidiyordum. O da geliyordu. Ofisin dışında villa verdim ona. Kendi ofisimde oda verdim. Diyorlar ki, hayrına mı... Ağar, o senelerde ne iyilik yapabilirdi? Hiç kimse görüşmek istemiyor, herkes kaçıyor. Kimler "Bu adamın yanında ne işi var, uzak tut" diyordu.

Ağar'ın poliste, yargıda ve devletteki ağırlığını...

Ağar'ın AK Parti döneminde oğlu vekil olmadan önce ne ağırlığı vardı? Cezaevindeyken, devlet korumalarını almaya kalktı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'den rica ettim, almayın diye. Ağar'ın ne yardımı bana dokunabilir? Tam tersine Emniyet'e yardım ettim.

Ne gibi?

Araç lazım oldu, verdik. Bina lazım oldu, yaptık. En azından üç tane yaptırdım. Tadilat ettirdiğim bir sürü karakol var.

Deniyor ki Mansimov'a koruma hizmeti sağladı.

Tam tersine Ağar'ı PKK sevmez, öbürü sevmez... Ağar, benim yanımda bir tehlikeydi. Ben onu korudum.

Siyasi siyasi ilişkiler kurdu mu?

Ağar, Tayyip beyi benden önce tanıyor ancak benden yakın olduğunu düşünmüyorum. Çokça bakanın "Geliyorsan Ağar'ı getirme" dediğini hatırlıyorum. Allahınız severseniz, kardeş dediğiniz adamdan para alınır mı? Ağar'la tanıştığımda cumhurbaşkanını, başbakanı, bakanları, bürokrasiyi tanıyordum. Ağar'dan daha iyi arkadaşlık ilişkim olduğunu düşünüyorum. Devlette benden güçlü olduğunu sanmıyorum."

YAZININ TAMAMI

Gündem