Mansur Yavaş, ABB'nin 5 yıllık 'Mali Durum Raporu'nu açıkladı: Hala rakiplerimden bekliyorum

Mansur Yavaş, ABB'nin 5 yıllık 'Mali Durum Raporu'nu açıkladı: Hala rakiplerimden bekliyorum
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Belediyenin beş yıllık 'Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından belediyenin beş yıllık 'Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu paylaştı.

Yavaş web sitesinde yayınlanan raporu yurttaşların erişimine açtıklarını ifade ederken, bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Yavaş, paylaşımında şunlar kaydetti:

“Temiz, şeffaf siyaset için mal varlığımı kamuoyuna açıklamıştım. Türkiye’de bir ilk… Şimdi de seçimden sonra Belediyeyi nasıl devir aldığımızı ve seçime giderken nereye getirdiğimizi gösteren Belediyemizin 2019-2024 yılları arası 5 yıllık mali işlemlerimizdeki gelişmeleri gösteren Seçim Öncesi Mali Raporu’muzu açıklıyoruz. Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz."

Rapora göre; Yavaş’ın göreve geldiği 8 Nisan 2019 tarihinden 31 Aralık 2023 tarihini kapsayan aralıkta belediyenin borçları 1 milyar 858 bin 913 dolar azaldı.

Yavaş mali tabloları görmek isteyen herkesin paylaştığı linkten rapora erişebileceğini belirtti.

Rapora buradan ulaşılabilir.

"Hala bekliyorum rakiplerimden"

Yavaş, bugün Ankara'da Mamak Mutlu Mahallesi Aile Yaşam Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada da belediyenin harcamalarına ve faaliyetlerine dair şunları kaydetti:

"Göreve başladığımızdan beri Ankara halkının parasını sadece ve sadece ihtiyaçlar için kullandık. 'Çılgın proje' diye hiçbir projenin içerisine girmedik. İyi bir belediye başkanı için en çılgın proje kendi kentinde yaşayan insanların hiçbir şekilde mağdur olmayan, durumu iyi olanla olmayanın eşit bir şekilde yaşamasını sağlayan belediye başkanıdır. İyi bir belediye başkanı içinde insan olmayan hiçbir projeye bir kuruş para ayırmayan belediye başkanıdır. Şeffaf bir şekilde ortak akılla yönetiyoruz. 4 binin üzerindeki ihalemizi canlı yayınladık. Kendim mal beyanımı yayınladım. 2019'da neymiş 2023'te ne olmuş bunu milletimin bilmesini istedim. Hala bekliyorum rakiplerimden. Tık yok. Sakladığınız bir şey mi var? Yuhlamaya gerek yok. Sandıktır bunun cevabı. Mal beyanının hesabını veremeyen sandıkta hesabını verecek. Halka hesap veremeyen öbür dünyada zaten hiç hesabını veremez.

2019'da yılında belediyeyi aldığımızdaki mali durum nedir, 2023 yılı sonundaki mali durum nedir açıkladık. O kadar iş yaptık. 1.9 milyar dolara yakın borcumuz azaldı çünkü Ankara halkının parasını israf etmeden kullanıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem