Mansur Yavaş, İYİ Parti ile görüşecek

Mansur Yavaş, İYİ Parti ile görüşecek
Mart ayında yapılacak yerel seçimler için işbirliğine yönelik açıklamalar sonrası Ankara’da sürpriz bir görüşme gerçekleşecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yarın İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ziyaret edecek.

İYİ Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Genel İdare Kurulu'nda alınan kararla yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı.

CHP'de ise kurultay sonrası yeni genel başkan Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e partiler arası işbirliği olabileceği yönünde çağrıda bulunmuştu.

Geçen günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'in görüşeceği iddia edilmişti.

Büyükşehirlerde işbirliği ihtimali

Sözcü'den Serap Belovacıklı'nın haberine göre; CHP ve İYİ Parti arasında ilk temas perşembe günü (bugün) kurulacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi’nde saat 16.00'da Akşener'i ziyaret edecek. Görüşmenin gündemi yerel seçimlerde işbirliği olacak.

Akşener açıklamalarında “Hür ve müstakil olarak seçime gireceğiz” vurgusunu sık sık yapsa da Büyükşehirlerde bulunan ilçelerde işbirliği olabileceği kulislerde dillendiriliyor. (Kısa Dalga)

Gündem