Mansur Yavaş: Kimse umutsuzluğa kapılmasın, köşesine çekilmesin

Mansur Yavaş: Kimse umutsuzluğa kapılmasın,  köşesine çekilmesin
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin… Bu ülke, ‘bitti’ denilen yerden başlayanların ülkesi… Bu ülke, ‘Anka Kuşu’ gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi…" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yıl dönümünü, konserden sergiye, atletizm koşusundan seğmenler gösterisine kadar birçok etkinlikle kutladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş törendeki konuşmasında şu mesajları verdi:

“İstiklalin kentidir. Ankara istikbalin kentidir. Ankara hürriyet sevdasının kentidir. Cumhuriyetin Başkenti Ankara, ilk adım ve son kaledir.

"Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimse köşesine çekilmesin. Gözünüzdeki umut, yüzünüzdeki gülümseme hiç bitmesin… Bu ülke, ‘bitti’ denilen yerden başlayanların ülkesi… Bu ülke, ‘Anka Kuşu’ gibi küllerinden yeniden doğanların ülkesi… Bu ülke geleceğimiz olan çocukların, mutlu gençlerin, güçlü kadınların, umut dolu yarınların ülkesi… Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103. yılını kutluyorum. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onlara olan borcumuzu belki ödeyemeyiz ama en azından layık olabilmek için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyorum.” (ANKA)

Gündem