Mansur Yavaş: Ne bebek katili serbest kalır bu ülkede ne de teröristler hapishaneden çıkarılır

Mansur Yavaş: Ne bebek katili serbest kalır bu ülkede ne de teröristler hapishaneden çıkarılır
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Uşak Millet Buluşması’nda; “Gevezelerin boş laflarına inanmayın, ne bebek katili serbest kalır bu ülkede ne de teröristler hapishaneden çıkarılır. Daha da iddialı konuşuyorum, onları çıkarırsanız siz çıkarırsınız. Görmedik mi” diye konuştU.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, bugün Ardahan ve Kars’ın ardından Uşak’a gitti.

Uşak Millet Buluşması’nda konuşan Yavaş, "Öyle bir reklam yapılıyor ki, TOGG, İHA, SİHA, Anadolu gemisi bunlar sanki devletin değil de devletin parasıyla yapılmamış da partinin müzesine koyacaklar. Merak etmesinler, milli güvenlik politikaları hiçbir zaman değişmez. Gevezelerin boş laflarına inanmayın, ne bebek katili serbest kalır bu ülkede ne de teröristler hapishaneden çıkarılır. Daha da iddialı konuşuyorum, onları çıkarırsanız siz çıkarırsınız. Görmedik mi" dedi.

'Türkiye’de 14 Mayıs’tan sonra değişim yaşanacak'

Yavaş, Uşak’ta düzenlenen Millet Buluşması'nda şunları söyledi:

"Dediler ki, televizyonlarda liste yayınladılar. Ankara Büyükşehir’den 29 işçi çıkarılıyor, işte işe yeni alınacakların listesi. Onu da tam okutmuyorlar. Dediler ki, PKK’lıları işe dolduracak, dediler ki sayaçları DHKP-C’liler okuyacak, faturaları onlar götürecek. Bir baktılar ki öyle bir şey yok. ‘TC’ tabelaları gelir gelmez tam tersine gitmekte olan beka yerine çakıldı. Peki, bu arada İstanbul seçimini iptal ettiler, İstanbul seçimi iptal olunca beka lafı edilmedi. Çünkü, hiçbir belediyede beka ile ilgili bir sorun olmadı. Çünkü, Ankara’da faturaları vatansever Ankaralı gençler götürüyor, onlar yazıyor. Türkiye’de 14 Mayıs’tan sonra değişim yaşanacak ve hiçbir şey olmayacak. Tam tersine Türkiye daha da güçlenecek. Hatta, şunu yaptılar. Dediler ki, ‘Mursi’yi mi seçeceksiniz, Sisi’yi mi seçeceksiniz’ dediler. İstanbul halkı Ekrem İmamoğlu’nu seçti. Fakat kendileri gittiler, şimdi Sisi ile tokalaştılar."

'Merak etmesinler, milli güvenlik politikaları hiçbir zaman değişmez'

"TOGG ortada, yapandan Allah razı olsun. Anadolu gemisi var Allah razı olsun. İHA’lar SİHA’lar var, Allah razı olsun. Bakın bu ülkede Aselsan, Havelsan, Roketsan, TEI gibi kuruluşlar 1980’li yıllarda kuruldu. O zaman bunları geliştiren insanlar, kendisinden sonra hükümetlere devretti gitti ve hala o kuruluşlar çok üstün başarılar sürdürüyor, ülkenin güvenliği için güzel çalışmalar yapıyor. Fakat, öyle bir reklam yapılıyor ki, TOGG, İHA, SİHA, Anadolu gemisi bunlar sanki devletin değil de devletin parasıyla yapılmamış da partinin müzesine koyacaklar. Merak etmesinler, milli güvenlik politikaları hiçbir zaman değişmez."

'Onları çıkarırsanız gene siz çıkarırsınız'

"Gevezelerin boş laflarına inanmayın, ne bebek katili serbest kalır bu ülkede ne de teröristler hapishaneden çıkarılır. Daha da iddialı konuşuyorum, onları çıkarırsanız gene siz çıkarırsınız. Görmedik mi? Dolayısıyla bizlere güvenin, boş laflarla korkutmaya gerek yok. Nefret siyaseti inşallah bitiyor. Artık bundan sonra bugüne kadar hayatından hiçbir zaman Cumhur İttifakı’na kötü söz etmemiş, onları destekleyenlere kötü söz etmemiş birisi iş başına geliyor. Çünkü biz Millet İttifakı olarak bu iktidarın yapacaklarına güvenmiyoruz, hala vaat veriyorlar. Yapsanıza, ne vaadi veriyorsunuz? Şimdiye kadar niye yapmadınız?"

'Ayrım, nefret siyaseti ortadan kalkacak'

"Millet İttifakı yerine her ellerine mikrofon alışlarında illet, zillet falan filan bunlar bitecek. Biz nasıl seçildiğimiz andan itibaren rozetimizi çıkarıp, Ankara’da yaşayanların tarafsız ve eşit hizmet götürdüysek bundan sonra da gelecek olan Millet İttifakı inşallah 85 milyonun tamamını kucaklayacak. Ayrım, nefret siyaseti ortadan kalkacak.”

Politika