Mansur Yavaş'tan liderler turu: Önce Akşener, sonra Kılıçdaroğlu

Mansur Yavaş'tan liderler turu: Önce Akşener, sonra Kılıçdaroğlu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'i ziyaret etti, adaylık iddialarıyla ilgili olarak "Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı" dedi. Yavaş bu ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu'na gitti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ayrı ayrı ziyaret etti.

Yavaş, İyi Parti’den istifa ederek Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ'ın başlattığı adaylık tartışmasına yanıt verdi. İyi Parti lideri Meral Akşener’i ziyaretinde konuşan Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığında adının geçmesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu tür şeylere yorum yapmıyorum. Bir belediye başkanı sadece görevini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere laf söylemeli, işini yapmalı. Çizgimi hiç bozmadım, hiçbir zaman cevap vermeyeceğim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum, devam edeceğim. Açıklamalar benim bilgim dışında."

Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yavaş’ın adaylığını desteklediklerini açıklamış, altı muhalefet partisinin Yavaş'a adaylık teklifinde bulunmaması halinde de bu öneriyi kendilerinin yapacağını söylemişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu açıklamaya "Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır" yanıtını vermişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Mansur Bey değerli belediye başkanlarımızdan biridir. 'cumhurbaşkanlığı seçimi' denildiğinde akla, aday olarak bir CHP’linin gelmesi bizi memnun ediyor. Burada kırmızı çizgimiz 6’lı masadır. Adayımıza, Millet İttifakı’nın liderleri karar verecek" demişti.

Yavaş, bu açıklamayı yaptığı ziyaretin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Mansur Yavaş, bugün Millet İttifakı’nın iki büyük partisi CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarını ziyaret etti. Yavaş, görüşmelerin ardından sosyal medya hesabında şunları yazdı:

“Genel Başkanlarımız Sn. Meral Akşener ve Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, 3 yıllık görev süremizde yaptıklarımızı ve hayata geçireceğimiz çalışmaları kamuoyuyla paylaşacağımız, mayıs ayında gerçekleşecek faaliyet raporu tanıtımına kendilerini davet ettik.” (Kısa Dalga)

Politika