Mansur Yavaş’tan Akşener’in yerel seçim çıkışına: Elle gelen düğün bayram…

Mansur Yavaş’tan Akşener’in yerel seçim çıkışına: Elle gelen düğün bayram…
CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kendisini bugün yarın açıklamasını bekleyen Mansur Yavaş, Meral Akşener’in yerel seçimlere dair tutumu hakkında ise yorum yapmadı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul dahil tüm illerde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından gözler CHP’nin Ankara ve İstanbul adaylarına çevrildi.

Yeniden adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Akşener’in açıklamaları konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Yavaş, kendi adaylığı konusunda ise “Bugün yarın açıklanır” dedi.

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’a konuşan Yavaş, Akşener'in açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Dört milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız. Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil. Biliyorsunuz CHP Parti Meclisi karar veriyor. Biz adayız diye çalışmalarımıza başladık.”

“Elle gelen düğün bayram derler ya…”

Yavaş, “İttifak sağlanmazsa ne olur?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı da bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa.. (Gülüyor) Elle gelen düğün bayram derler ya bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız.”

“CHP neden adaylığınızı açıklamadı?” diye sorulan Yavaş, “Açıklar herhalde bugün yarın, bekliyorum. Henüz sayın Genel Başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar diye düşünüyorum. Daha önce ‘Belediye başkanlarımız yoluna ve görevine devam edecekler’ diye demeci var. Geçenlerde Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ‘Ankara'da aday arayışımız yok, başarılı bir belediye başkanımız var’ diye açıklama yaptı. Ben onun üzerine adaylığımı ilan ettim” dedi.

Yavaş, Akşener’in tutumuna dair soruya ise “Yorum yapmayacağım” diyerek yanıt vermedi. (Kısa Dalga)

Politika