Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Aday gösterilmek, isminin geçmesi bile insanların çok hoşuna giden olay. Onun haricinde böyle bir hedefimiz gerçekten yok" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk TV'de Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Ankara'daki icraatlerini anlatan Yavaş, öncelikli hedeflerinin taahhüt ettikleri metro hattının bitirilmesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağı yönünde bir soruyu yanıtlayan Mansur Yavaş, "Aday gösterilmek, isminin geçmesi bile insanların çok hoşuna giden olay. Onun haricinde böyle bir hedefimiz gerçekten yok. Ankette üstte çıkmak aday olmayı mı gerektirir. Gaibi ancak Allah bilir. Birisi diyor ki 'artık televizyonlara çıkmaya başladın' diyor. İnsaf 15 aydır çıkmadım. İzin verin de anlatalım. İşime iyi odaklıyım. İyi bir belediye başkanı olmak istiyorum. Halkın gönlüne parayla pulla giremezsiniz. Geçen gün bir teyzeyi konuşturuyorlar, 'ben onu seviyorum' diyor" şeklinde konuştu.

Yavaş, belediye tarafından toplanan yardımlarla ilgili olarak da "Toplanan paralar devlette, bekliyor. Bizim yardım topladığımız hesap belediyenin kendi hesabı. O günlerde sayın İçişleri Bakanı 'Birisi belediyeye parayı yatırırsa karışamayız' dedi. Sonuçta yargının olumlu karar vereceğini düşünüyorum. 3,5 milyon civarında vatandaşın parası var. Hesaplar donduruldu. Bugün bir kampanya başlattık. Madem siz bizim bu şekilde yardım yapmanızı istemiyorsunuz. Bir elin diğer eli görmeyeceği şekilde insanlar arasında dayanışma yaptık. Bizler yardım isteyenleri yayınlıyoruz. Daha sonra mesajlaşma sistemiyle hesabına 500 TL'yi yatırabiliyor. Kimse kimseyi görmüyor" ifadelerini kullandı.

Gündem