Mardin'de katip namaza gidince duruşma yarıda kaldı

Mardin'de katip namaza gidince duruşma yarıda kaldı
Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, katibin namaza gitmesi üzerine duruşma yarıda kaldı. Duruşmaya, izinde olan başka bir katibin gelmesiyle devam edildi.

Mardin 4'üncü Ağır Ceza mahkemesinde 13 Şubat'ta görülen davada, ilginç bir durum yaşandı.

Politikyol'un haberinde göre normalde 13:30’da başlaması gereken duruşma akşam 17:00 sularında başladı. Duruşmada SEBGİS bağlantısı yapıldı. Bu sırada mahkeme katibi, namaz vaktinin geldiğini ve namaz kılmaya gideceğini söyledi. Mahkeme başkanı bunun üzerine SEBGİS bağlantısının yapıldığını belirterek katipten namazı ‘kaza’ya bırakmasını istedi. Ancak katip hakiminin bu talebini karşılıksız bırakarak namaz kılmaya gitti.

Mahkemenin planlanandan geç başlaması ve saatin ilerlemesi üzerine yeni bir katip arayışına girişildi. Bunun üzerine o sırada evinde olan başka bir katip duruşma için çağrıldı. Bu sırada namaza giden katip salona gelse de mahkeme başkanı tarafından salona alınmadı.

Duruşmanın devam etmesi için evden çağrılan katibin gelmesi beklendi. Yaklaşık yarım saat sonra evden çağrılan katip duruşma salonuna geldi ve duruşma kaldığı yerden devam etti. Duruşma gecikme nedeni ile 19:30’da sona erdi. (Kısa Dalga)

Gündem