Mardin'deki kazada hayatını kaybedenler toprağa veriliyor

Mardin'deki kazada hayatını kaybedenler toprağa veriliyor
Derik'te dün meydana gelen kazada vefat edenler yüzlerce kişinin katıldığı törenlerle toprağa veriliyor.

Mardin'in Derik ilçesinde dün yaşanan bir TIR kazasına yardıma gidenlere başka bir TIR’ın çarpması sonucu hayatını kaybeden 20 kişinin cenazeleri aileleri tarafından teslim alınmaya başlandı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kızıltepe ve Derik Devlet Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde bulunan cenazeler yakınları tarafından alınarak Derik ilçesine getirildi. Derik'te binlerce kişi vefat eden yurttaşlar için şehir merkezinde toplanırken, kılınan cenaze namazının ardından cenazeler farklı yerlerde defnedilmeye başlandı.

Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Bakan Soylu, can kaybının 20’ye yükseldiğini açıkladı.

Kimlikleri henüz tespit edilemeyen 3 kişinin cenazesinin DNA testinin ardından ailelerine teslim edilmesi beklenirken, kazada vefat eden polis memuru Yahya Ergin'in cenazesi ise ailesi tarafından alınarak defnedilmek üzere memleketine götürüldü.

Kazanın ardından bölgeye gelen HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, milletvekili Meral Danış Beştaş ile DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de ilçede kazayla ilgili incelemelerde bulunuyor.

17 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada vefat eden ve şu ana kadar kimlikleri tespit edilen 17 kişinin isimleri ise şu şekilde: Şervan Tanrısever, Mihriban Tanrısever, Kemal Dağ, Necla Arda, Maşallah Bağlayan, Mülkiye Acar, İsa Ayebe, Hamit Akkoyun, İnan Berk, Sitti Abul, Hatip Denk, Ahmet Akdağ, Mehmet Ekinci, Bawer Babur, İrfan Aktaş, avukat Baran Açan, polis Yahya Ergün. (Kısa Dalga)

Gündem