Marmara ve Ege için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara ve Ege için kuvvetli yağış uyarısı
Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış beklendiği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgeler için kuvvetli yağış tahmininde bulunarak ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski gibi olumsuz şartlara karşı hazırlıklı olunması uyarası yaptı.

Yağışların Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Burdur, Isparta, Kayseri, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevreleri ile Antalya'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR'DE YÜKSEK YAĞIŞ MİKTARI BEKLENİYOR

Rüzgarın; Ege Bölgesi’nin güneyi (Muğla, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Konya ve Karaman çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 2'inci Bölge Müdürlüğü’nden, bugün İzmir genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur (21-50 kg/m2) beklendiği bildirildi. Kuzey ilçeleri Dikili, Bergama ve Kınık'ta sağanağın yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiği belirtildi. Vatandaşlardan, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaları istendi.

SICAKLIK BATI BÖLGELERDE AZALACAK

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. doğu bölgelerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. (Kısa Dalga)

Gündem