Marmaris Amazon Koyu'nda çıkan orman yangını durdurulamadı

Marmaris Amazon Koyu'nda çıkan orman yangını durdurulamadı
Marmaris Amazon Koyu'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Hava kararınca havadan müdahale durduruldu. Milli Savunma Bakanlığı gece destek gönderildiğini açıkladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinin Amazon Koyu'nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanda, saat 20.00 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı.

amazon.jpg

Alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi. Yangına ilk etapta 5 helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Muğla orman ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye İzmir, Antalya ve Denizli'den de çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangın Değirmenyanı'ndan görüntülendi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Değerli hemşehrilerim, Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz."

yang.jpg

MSB: PERSONEL VE ARAÇ GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada, Milli Savunma Bakanlığı gece yaptığı açıklamada, "Muğla Valiliğinin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirilmiştir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece Marmaris'e hareket etti. (DHA)

Gündem