Marmaris Kent Konseyi: Sinpaş, Marmaris denizini foseptik çukuruna dönüştürüyor

Marmaris Kent Konseyi: Sinpaş, Marmaris denizini foseptik çukuruna dönüştürüyor
Marmaris Kent Konseyi, “Sinpaş’a ‘ÇED olumlu’ kararı vererek Marmaris’i büyük bir kirlilik gerçeği ile baş başa bıraktı. Bugün geldiğimiz nokta Sinpaş tüm bu usulsüzlüklere sırtını dayayarak kanalizasyonunu ve kirli atık sularını denize vermek için denizin içine boru döşemektedir. Milli parkı talan ettiği yetmezmiş gibi Marmaris denizini bir foseptik çukuruna çevirmeye kararlı” dedi.

Marmaris Kent Konseyi, İçmeler’deki Sinpaş projesinin kanalizasyon ve kirli atık sularının denize verilmesi için boru döşendiğini açıkladı. Konsey, “Milli parkı talan ettiği yetmezmiş gibi Marmaris denizini bir foseptik çukuruna çevirmeye kararlı” dedi.

Marmaris Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Marmaris Belediyesi, Sinpaş inşaatına kanunsuz ve usulsüz olarak ruhsatlar veriyor, onlar da ne yangın ne Milli Park ne inşaat yasağı ne de ekosistem tanıyor. Daha önce yüzlerce kez projenin Marmaris’e ve Marmarislilere vereceği zararları belgeleri ile söylemiş ve gereken şikayetleri yapmıştık. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlığa verdiği, ‘Sinpaş inşaatının su ve kanalizasyon alt yapısı yoktur, sağlamamız da mümkün değildir’ şeklindeki itiraz raporuna rağmen bakanlık gerçeği görmezden geldi” denildi.

Açıklamada, devamla şu ifadeler yer aldı:

“Sinpaş’a ‘ÇED olumlu’ kararı vererek Marmaris’i büyük bir kirlilik gerçeği ile baş başa bıraktı. Bugün geldiğimiz nokta Sinpaş tüm bu usulsüzlüklere sırtını dayayarak kanalizasyonunu ve kirli atık sularını denize vermek için denizin içine boru döşemektedir. Milli parkı talan ettiği yetmezmiş gibi Marmaris denizini bir foseptik çukuruna çevirmeye kararlı.

Denizciler biliyor ki lodoslu havalarda, Marmaris Limanı atık havuzuna dönüşecek. Geçen yaz İçmeler’de yaşanan deniz kirliliğinden kaynaklı rahatsızlıklar yüzünden hem turistlerden hem de otelcilerden yüzlerce şikayet almıştık. Bunun daha başlangıç olduğunu o zaman da söylemiştik.

Marmarisimizin ormanları yandı, yanmaya da devam ediyor. Bu kayıp yetmezmiş gibi şimdi denizimiz büyük bir kirlilik gerçeğiyle karşı karşıya. Başta Belediye Meclis Üyeleri olmak üzere bu kentten ekmek yiyenlerin, bu kentin ismini kullanıp kariyer ve itibar kazananların şimdi kente borcunu ödeme ve koltuklarının hakkını verme zamanıdır.

"Belediye bu işin müsebbibi"

Belediye bu işin müsebbibi olabilir. Ama unutulmamalı ki; atananlar ve kamu yöneticileri de onlar kadar mesuldürler. Halkı bilgilendirmeyerek ya da yandaşlıkla hareket etmesi için baskılayarak kötü ve kanunsuz olanda gerçekleşen ittifak Marmaris’imizin doğasını mahvedecek ve halkını pislik içinde bir denize mahkûm edecektir.”

Marmaris Kent Konseyi, “Hangi siyasi partiden olursa olsun, tüm belediye yönetimlerine bir sorumuz var. 46.000m2 inşaat hakkı olan ve mevzi imar planına göre verilmiş bir ruhsata, tadilat ruhsatı ile 122.000 m2 inşaat hakkı verilmesi hukuka uygun mudur?” diye sordu. (Kısa Dalga)

Gündem