Marmaris’teki yunus parkında beşinci yunus ölümü

Marmaris’teki yunus parkında beşinci yunus ölümü
Jonas’ın ölümüyle son birkaç yılda tesiste ölen yunusların sayısı beşe çıktı.

Yunuslara Özgürlük Platformu, Muğla’nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren Marmaris Onmega Dolphin Park adlı yunus gösteri merkezinde Jonas adlı bir yunusun hayatını kaybettiğini belirtti.

Jonas’ın ölümüyle son birkaç yılda tesiste ölen yunusların sayısının beşe çıktığını belirten Platform, hem tesise hem de Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) ile birlikte yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Marmaris yunus parkı tarafından basın yoluyla dezenformasyon ve manipülasyon yapıldığını belirten platform, tesisin “Ukrayna’daki yunusları kurtarma maskesi altında ölen yunusların yerine yenilerini getirmek için mevcut yasayı ve yasağı delmeye çalıştığını" savundu.

Yunuslara Özgürlük Platformu, Ukrayna’dan ithal edilmeye çalışılan yunusların, Yunanistan başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yer alan yunus rehabilitasyon merkezlerine gönderilerek doğaya yeniden dönebileceğini, adapte olamayacak durumda olanların ise insan sömürüsünden uzak bir şekilde ömürlerini ticari olmayan bu tesislerde tamamlayabileceğini, ancak tesisin yunusların özgürlüğü yerine ticari çıkarları uğruna kamuoyu yaratmaya, bakanlık aracılığıyla hayvanların esaretini sürdürmeye çalıştığını belirtti. (Kısa Dalga)

Yaşam