Mayıs ortasında kar, fırtına, soğuk uyarısı

Mayıs ortasında kar, fırtına, soğuk uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, perşembe ve cuma günleri yurdun büyük bölümünde sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altına düşeceği uyarısı yaptı. Ankara'da kar, İstanbul'da fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, perşembe ve cuma günleri Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altına düşeceği uyarısı yaptı. Meteoroloji'nin uyarıları şöyle:

* "Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe sabah saatlerine kadar Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde , Perşembe günü ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

* Ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN KAR AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği ise kent için kar uyarısı yaptı: "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Çarşamba) akşam saatlerinden Perşembe günü sabaha kadar Ankara'nın yüksek kesimlerinde ve kuzey ilçelerinin (Çamlıdere, Kızılcahamam) yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarıyla birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Buzlanma ve don olayı ile birlikte ani sıcaklık değişimleri ve zirai don riskine karşı, başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

İSTANBUL'DA FIRTINA UYARISI

İstanbul'da ise fırtına uyarısı yapıldı. AKOM'un açıklamasına göre Arnavutköy, Silivri ve Çatalca ilçelerinde başlaması beklenen yağışlar, saat 15.00'ten sonra il genelinde etkili olacak. Yağışlı havanın saat 22.00'den itibaren, serin havanın ise cuma sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Gündem