MEB’den ‘başöğretmenlik sınavı’ iddialarına suç duyurusu

MEB’den ‘başöğretmenlik sınavı’ iddialarına suç duyurusu
MEB, “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı” sorularının sızdırıldığı ve sınavın ertelendiği iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı olarak da bilinen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavına ilişkin iddialar hakkında suç duyurusunda bulundu.

19 Kasım’da yapılacak sınavlar öncesinde soruların sızdırıldığı ve bu nedenle sınavın ertelendiği iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaparak, sınavın ertelenmediğini, Bakanlık dışında yapılan açıklama ve değerlendirmelere itibar edilmemesini istemişti.

Milli Eğtim Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada da “Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı hakkındaki kamuoyunu yanıltıcı iddialar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu” duyuruldu. Bakanlığın açıklamasında şöyle denildi:

"Söz konusu yalan haberlerin amacının, kariyer basamaklarında ilerlemek isteyen ve Kariyer Basamakları Yazılı Sınavına bu amaçla başvuran en az 600 bin öğretmenin zihninde sınav ile ilgili kuşku ve endişe yaratmak olduğu hususu her türlü izahtan varestedir. Bu iddiaların kimler tarafından yayıldığı hususunun Cumhuriyet Başsavcılığınızca yapılacak incelemeler neticesinde tespit edilebileceğini düşünüyoruz."

Dilekçede ayrıca sınava ilginin yüksek olmasının birtakım çevrelerin rahatsızlığına neden olduğuna, sınava başvuru yapan öğretmenlerin zihninde sınavın güvenirliği hakkında şüphe doğurmak üzere gerçeğe aykırı ve dayanaksız iddialar yayılmaya başlandığına işaret edilerek, "Bu iddiaların herhangi bir somut dayanağı olmadığı, yalnızca söylentiler üzerinden sınav hakkında olumsuz algı oluşturmaya çalışıldığı, sınava girmek için başvuruda bulunan öğretmenler arasında infial yaratmayı amaçlandığı açıktır" ifadeleri kullanıldı. (DHA)

Gündem